Ga naar hoofdinhoud
⚠️ Bestelpauze: de webshop is tijdelijk gesloten – lees hier meer.

Aeschynanthus (Lipstickplant)

Deze bijzondere verschijning, de Aeschynanthus plant heeft een unieke uitstraling. Met zijn opvallende bloemen, die lijken op donkerrode buisjes waar een felrode lipstick uitkomt, is hij een echte eye catcher in je woonkamer! Deze beauty komt oorspronkelijk uit de vochtige gebieden van AziΓ«. De Lipstickplant is uniek in zijn soort en de perfecte hangplant voor ieder hoekje!

Eigenschappen
Plek in huis
Watergift
Hoogte plant
Potmaat
  • Gemiddeld waterverbruik
  • Niet luchtzuiverend
  • Lichte plek, geen volle zon
  • Niet giftig

Aeschynanthus (Lipstickplant) verzorgen

Standplaats

De Lipstickplant staat graag op een warme, lichte en het liefst wat vochtige plek. De badkamer is hier de perfecte plek voor. Van droge lucht wordt deze plant zeker niet blij, dus warmte van de verwarming is niet de juiste warmte. Deze plant groeit het liefst ergens waar een hoge luchtvochtigheid is, daar voelt hij zich het meeste thuis. Indirect zonlicht is het beste licht voor de Aeschynanthus. Deze plant groeit graag als hangplant, dus een hoger plekje zou de Lipstickplant goed doen.

Bewatering

De Aeschynanthus is een zeer dorstige plant, zeker omdat hij vaak in een luchtvochtige ruimte staat. In de zomerperiode kun je haar gerust twee keer per week water geven, in de winter mag dit eens per week zijn. Waar je op moet letten is dat de grond altijd licht vochtig is, hij houdt zeker niet van uitdroging! Ook is het belangrijk dat je kleine beetjes water geeft, te veel water in een keer kan de wortels aantasten. Door de Lipstickplant af en toe te sproeien met water zal hij nog beter groeien en vermijd je ongedierte.

Huisdieren

De Lipstickplant is gelukkig niet giftig! Al moet je er altijd wel op letten wanneer kinderen of huisdieren iets van de plant hebben ingenomen, raadpleeg dan altijd even de huis- of dierenarts om het te checken.

Luchtzuiverend

Met deze Aeschynanthus zal je niet zo veel merken van luchtzuivering. Deze plant zuivert namelijk niet genoeg lucht om er daadwerkelijk profijt van te hebben, zijn kleine huidmondjes waarmee hij een klein beetje lucht zuivert zijn daar niet groot genoeg voor. De ene plant kan het nu eenmaal beter dan de ander. De Lipstickplant heeft zo weer zijn eigen kwaliteiten!

Verpotten/bemesten

Wij raden je aan om de Aeschynanthus in ieder geval om de twee jaar te verpotten. In principe is het niet een ontzettend harde groeier, maar het verpotten helpt wel de groei te bevorderen. Mocht de plant nu eerder uit zijn pot groeien kun je het altijd eerder doen! Het is belangrijk dat de nieuwe pot in ieder geval een slag groter is dan de huidige, zo'n 20%.

Ziektes

Eigenlijk is deze plant erg sterk en heeft hij bijna nooit last van ziektes of ongedierte. Het kan gebeuren dat hij last krijgt van bladluis, dit kun je heel makkelijk voorkomen door de bladeren eens in de tijd schoon te maken en af en toe te sproeien. Mocht de Aeschynanthus toch te veel last krijgen en ben je te laat met voorkomen? Gebruik dan de juiste bestrijdingsmiddelen en dan is je Lipstickplant zo weer de oude!

Alle plus- en minpunten op een rij

Deze bijzondere verschijning is een beauty voor in je huis. Hij staat graag op een warme, lichte en droge plek. Over het algemeen is het een zeer dorstige plant, dus zal je deze Aeschynanthus twee keer per week wel water moeten geven. Gelukkig is deze beauty niet giftig, dus veilig om van te genieten. Let er natuurlijk altijd even op wanneer kinderen of huisdieren iets van de plant hebben ingenomen. Helaas moet deze plant het van zijn uiterlijk hebben, luchtzuiverend is hij namelijk niet. Het is een sterke plant dus je zal weinig last hebben van ziektes en ongedierte.

  • Een Γ©chte planten beauty
  • Een sterke plant
  • Niet giftig
  • Twee keer in de week water
  • Niet luchtzuiverend

Temperatuur

Deze Aeschynanthus staat graag in een omgeving waar de minimum temperatuur overdag rond de 18Β°C. 'S nachts is het bij deze plant niet helemaal bekend waar hij zich het beste bij voelt. Zorg er in ieder geval voor dat het temperatuurverschil niet te groot is.

Minimale temperaturen

18 ºcOverdag
10 ºc’s Nachts