Ga naar hoofdinhoud

Aloë Vera

Deze tropische vetplant is bekend onder velen. De Aloë Vera komt van oorsprong uit het Caribische gebied en de bladeren worden vaak gebruikt voor medicinale werkingen, daarom wordt deze plant ook wel ''de wonderplant'' genoemd. Onder andere vitaminen, mineralen, suikers en enzymen vind je in deze plant terug, vaak worden de bladeren van de Aloë Vera gebruikt voor huidverzorging. Daarnaast heeft de Aloë Vera weinig verzorging nodig en is deze plant geschikt voor in iedere woonkamer!

Eigenschappen
Plek in huis
Irrigatie
Hoogte plant
Potmaat
  • Weinig water nodig
  • Luchtreinigend
  • Half schaduw, half zon
  • Niet giftig

Aloë Vera verzorgen

De beste plek voor de Aloë Vera is half schaduw, half zon. Belangrijk is dat je de plant in het begin niet te veel in de zon zet, hij moet nog wenen aan de omgeving.

Bewatering

De Aloë Vera heeft over het algemeen niet veel water nodig, de plant kan het water namelijk opslaan in zijn bladeren. Vanaf april heeft de plant in de lente en zomer periode af en toe wat water nodig, zo'n een keer per week, vanaf de herfst staat deze plant het liefste weken zonder water. De hoeveelheid water hangt af van de grootte van de plant en beïnvloed ook de snelheid van groei, hoe meer water hoe sneller de Aloë Vera zal groeien. Te veel water is natuurlijk ook niet goed, dat zal je bij deze plant aan zijn bladeren gaan zien. Maak je in ieder geval geen zorgen over het feit dat de Aloë Vera te weinig water krijgt.

Huisdieren

De Aloë Vera is niet giftig voor huisdieren.

Voeding

Deze plant heeft niet veel voeding nodig, dit komt doordat de Aloë Vera van nature groeit in een arme grond, waardoor hij het ook niet gewend is om veel voeding te krijgen. Plantvoeding is daarom nauwelijks nodig, als je merkt dat de plant wel voeding nodig heeft kun je dit het beste in het voorjaar doen. De voeding voor cactussen wordt aangeraden als het om de Aloë Vera gaat.

Luchtzuiverend

De Aloë Vera is een van de krachtigste luchtzuiverende planten die ook in het donker de koolstofdioxide in een ruimte kan verlagen, ideaal voor in de slaapkamer dus!