Ga naar hoofdinhoud

Aspidistra

De Aspidistra, ook wel de kwartjesplant komt in het wild voor in de bergachtige streken van Japan en Taiwan. Zijn naam komt van het Griekse β€˜β€™Aspid’’, wat β€˜β€™schild’’ betekent. De vorm van deze kamerplant deed men denken aan een schild, je bent dus helemaal veilig met deze groene Γ©n makkelijke huisgenoot!

Eigenschappen
Plek in huis
Watergift
Hoogte plant
Potmaat

Reviews voor de Aspidistra

2Reviews
100%Beveelt de Aspidistra aan
Diederik op 29 september 2021

“Deze Aspidistra is een hele fijne en makkelijke plant. De plant moet 1x per week water en staat bij ons tegen de muur, niet in direct zonlicht. De Aspidistra was op een hele nette manier ingepakt en ook veilig en snel in huis. Kortom, super blij mee!”

Michelle op 25 juli 2021

“Heel blij met mijn nieuwe huisgenoot! Goed verpakt en snel bezorgd”

  • Weinig water nodig
  • Nee
  • Halfschaduw
  • Niet giftig

Aspidistra verzorgen

Standplaats

De Aspidistra groeit normaal onder andere planten, dus staat graag op een standplaats waar veel schaduw is. Een beetje zonlicht ziet deze plant wel graag, alleen kunstlicht is namelijk niet genoeg. Je zal aan de bladeren merken of de Aspidistra op zijn plek staat, wanneer de plant te veel zonlicht ontvangt zullen de bladeren geel verkleuren.

Bewatering

Deze kamerplant is vrij makkelijk, hij heeft weinig eisen wat betreft water geven. Je kunt deze plant gerust één keer in de ongeveer twee weken water geven. Mocht je een dag eerder of later zijn, maakt dat de Aspidistra niets uit, ideaal! Zolang de wortels niet in het water staan is deze kamerplant helemaal tevreden. Je kunt deze plant het beste water geven wanneer de grond licht is uitgedroogd.

Huisdieren

De Aspidistra is niet giftig, in Japan worden zelfs de bladeren gebruikt om voedsel op te dienen. De bladeren worden daar zelf niet gegeten. Voor kinderen en huisdieren is het dus niet nodig om op te letten bij deze plant.

Luchtzuiverend

Deze kwartjesplant is over het algemeen niet erg luchtzuiverend, natuurlijk zet hij wel koolstofdioxide om in zuurstof.

Verpotten/bemesten

Wij raden je aan om de Aspidistra direct na aankoop of in de lente periode te verpotten, gebruik in ieder geval een pot die groter is dan zijn vorige. Nadat je de kwartjesplant hebt verpot is het in ieder geval voor een lange tijd niet meer nodig.

Ziektes

Deze plant is een sterke speler, hij heeft niet snel last van ziektes. Het kan natuurlijk voorkomen dat hij last krijg van luis, in dit geval kun je de luis bestrijden met chemische of biologische middelen.  

Alle plus- en minpunten op een rij

De Aspidistra is een vrij gemakkelijke plant om in huis te hebben. Hij heeft weinig eisen wat betreft water geven. Je kunt deze plant gerust een keer in de twee weken water geven, mocht je een dag eerder of later zijn maakt dat de Aspidistra allemaal niets uit. De Aspidistra is ook nog eens veilig voor iedereen in huis, hij is namelijk niet giftig. De plant is niet erg luchtzuiverend, maar zet natuurlijk wel koolstofdioxide om in zuurstof zoals elke groene huisgenoot. Het is een sterke speler, je zal niet snel ziektes bij de Aspidistra tegenkomen. Een gemakkelijke plant om in huis te hebben dus!

  • Makkelijke verzorging
  • Weinig water nodig
  • Niet giftig
  • Niet luchtzuiverend

Temperatuur

De minimum temperatuur voor de Aspidistra is overdag rond de 12℃ en 's nachts zo ongeveer rond de 5℃.

Minimale temperaturen

12 ºcOverdag
5 ºc’s Nachts