Ga naar hoofdinhoud

Begonia (Stippenplant)

De Begonia is een kleine, maar fijne plant vol kleurige bloemen. Zorg goed voor je Begonia en je zal er lang plezier van hebben. Je hebt vast de buiten Begonia wel eens gezien, maar de Begonia is er ook als kamerplant. Deze plant, ook wel de stippenplant, is ideaal om een ruimte gezellig en sfeervol te maken. De Begonia is er in allerlei soorten en kleuren, perfect om te mixen en matchen!

Eigenschappen
Plek in huis
Irrigatie
Hoogte plant
Potmaat

Reviews voor de Begonia (Stippenplant)

1Review
100%Beveelt de Begonia (Stippenplant) niet aan
Beveelt de Begonia Maculata aan
Mindy Schroor op 15 augustus 2021

“De plant werd netjes en zorgvuldig verpakt geleverd. Nu, 7 maanden later, nog steeds heel veel plezier van deze mooie volle plant”

  • Veel water nodig
  • Nee
  • Halfschaduw
  • Giftig voor huisdieren

Begonia (Stippenplant) verzorgen

Standplaats

Deze plant heeft geen grote ruimte nodig, maar staat niet graag in de volle zon. Zet de Begonia op een plek waar de plant half in de schaduw staat. Vermijd direct zonlicht, maar zorg er wel voor dat de plant genoeg daglicht krijgt. Het is ook belangrijk dat de plant niet op de tocht staat, dus niet direct bij een raam dat vaak open gaat.

Bewatering

Geef de Begonia twee keer per week water, zo blijft de grond vochtig genoeg en is deze plant tevreden. Het is belangrijk dat de grond altijd lichtvochtig is, controleer dat dus ook geregeld. Wanneer de grond te droog wordt ga je dit snel merken aan de bladeren van de plant. De bladeren van de Begonia kunnen water verdampen, voor een optimale verzorging kun je de plant 1 keer per week sproeien met water. Als de bladeren gele of bruine randen beginnen te krijgen is dat een teken van te veel water.

Huisdieren

De sappen die uit de bladeren van de Begonia komen zijn giftig voor zowel kinderen als huisdieren. Zorg er dan ook voor dat deze sappen niet ingenomen worden. Bij aanraking met deze sappen kan de huid gaan irriteren of erg droog worden.

Luchtzuiverend

De Begonia is niet luchtzuiverend.

Verpotten/bemesten

Verpot de Begonia het liefste direct na aanschaf. Verpot de Begonia met universele potgrond in een pot die in ieder geval een slag groter is. Een grotere plantenbak met verse grond ziet er mooier uit en helpt de plant om meer vocht vast te houden.

Ziektes

De Begonia krijgt soms te maken met meeldauw, mocht dit het geval zijn zorg dan dat je dit zo snel mogelijk kunt bestrijden.

Alle plus- en minpunten op een rij

Deze kleine maar fijne plant fleurt iedere ruimte op. De Begonia is een sterke plant, wanneer je deze goed verzorgt zal je er ook lang plezier van hebben. Wel is zijn de sappen van deze plant giftig voor zowel mensen als dieren dus pas daarmee op. Deze plant heeft wel veel water nodig (zo'n twee keer per week), dit is natuurlijk niet voor iedereen een nadeel.

  • Sterke plant
  • Allerlei soorten en maten
  • Giftig sappen
  • Veel water nodig

Temperatuur

Dit sterke plantje heeft het liefst een gelijkmatige temperatuur. Hij houdt niet zo van grote verschillen. Overdag heeft deze Stippenplant het liefst een temperatuur van 18℃ en 's nachts graag rond de 14℃.

Minimale temperaturen

18 ºcOverdag
14 ºc’s Nachts