Ga naar hoofdinhoud

Bromelia

Bromelia's vind je in vele prachtige kleuren en in duizenden verschillende soorten. Bovendien zijn Bromelia's relatief eenvoudig te verzorgen, hierdoor is deze plantensoort erg geliefd over de hele wereld. Bekende soorten zijn de Aechmea, Ananasplant, Guzmania en de Vriesea.

Eigenschappen
Plek in huis
Watergift
Hoogte plant
Potmaat

Reviews voor de Bromelia

1Review
100%Beveelt de Bromelia aan
Beveelt de Ananasplant Bromelia aan
Elisa op 8 juni 2021

“Super leuke ananasplant! Zorgvuldig verpakt en snel geleverd. Top 👍”

  • Weinig water nodig
  • Lichtjes luchtzuiverend
  • Lichte plek, geen directe zon
  • Niet giftig

Bromelia verzorgen

Met haar prachtige bloemen weet je vast een mooi plekje te vinden voor de Bromelia. Bovendien is het verzorgen van deze plant eenvoudig, dit is alles wat je moet weten.

Licht

Geef de Bromelia een zonnige plaats maar vermijd de felle (middag) zon. Staat de Bromelia op een te donkere plek dan zal verliest deze zijn felle kleur. Op een te zonnige plek kan het blad verbranden en zal de plant eerder uitdrogen.

Bewatering

Over het algemeen heeft een Bromelia niet veel water nodig maar zorg er wel voor dat de grond altijd matig vochtig is. Je geef een Bromelia water door voorzichtig een beetje water te schenken in de kelk (bloem) van de plant, een klein laagje in de kelk is al voldoende. De plant houdt van een hoge luchtvochtigheid dus regelmatig sproeien is aan te raden.

Huisdieren

Bromelia's zijn niet giftig en zijn daarom uitstekend voor huishoudens met kleine kinderen of huisdieren.

Luchtzuiverend

De Bromelia is licht lucht reinigend. De plant haalt schadelijke stoffen uit de lucht en zet deze om in CO2. Dit doet hij echter niet zo snel als veel andere groene kamerplanten uit ons assortiment.