Ga naar hoofdinhoud

Calamondin (Mandarijnenboom)

De Calamondin is een citrusboom en komt van oorsprong ook uit de landen waar veel Citrus vruchten worden verbouwd; Spanje. Het zomerse klimaat is hier perfect voor deze bomen. Door de vele uren zonlicht in de zomer krijgen de bloemen voldoende energie om vruchten te produceren.

Reviews voor de Calamondin (Mandarijnenboom)

5Reviews
80%Beveelt de Calamondin (Mandarijnenboom) aan
jan van Burg op 8 juni 2023

“geef iedere dag wat water. groeit wel. Er is 1 mandarijn aan het begin er af gevallen”

Wil Marelis op 25 april 2023

“Goed verpakt Al vruchten eraan. Leuke plant”

Beveelt de Calamondin Mandarijnenboom niet aan
Jan bouwmeester op 28 juni 2022

“Binnen 3 weken was hij dood”

Thea Gommans op 4 juni 2022

“Mooie plant, keurig netjes verpakt afgeleverd. De plant was een verjaardagswens van mijn schoondochter. Zij is er heel blij mee”

Arie op 12 augustus 2021

“Leuk boompje”

  • Veel water nodig
  • Licht luchtreinigend
  • Direct zonlicht, in de zomer buiten uit de wind​
  • Niet giftig

Calamondin verzorgen

Zet de Calamondin tijdens de winter op een zonnige plek in de woonkamer. Het beste is om hem bij een raam te zetten waar veel zonlicht door naar binnen komt. In de herfst, lente en zomer kun je de mandarijnenboom het beste buiten zetten op een zonnige plek. Houd de boom wel zo veel mogelijk uit de wind. Bij vorst en harde wind raden we aan de mandarijnenboom binnen te zetten. Wanneer de bladeren van de boom geel/bruin worden betekend dit dat hij te weinig zonlicht heeft. Zoek dan een zonniger plekje voor de boom.

Bewatering

De Calamondin heeft regelmatig water nodig. Met name wanneer de boom bloemen begint te maken en de vruchten doorkomen. Laat hem niet volledig uitdrogen. Tijdens de zomer kun je hem makkelijk om de dag water geven. In de winter is 1 a 2 maal per week genoeg. Geef lauwwarm water, niet te veel want als de wortelen onder water komen te staan kan er wortelrot bij de boom ontstaan. Let hier dus ook op wanneer de plant buiten staat en het flink regent.

Huisdieren

De Calamondin is niet giftig, ook de vruchten niet. Hij gaat prima in combinatie met huisdieren. Let er wel op dat jouw huisdier niet de vruchten van de plant steelt. Dat zou zonde zijn!

Voeding

De Calamondin heeft geen voeding nodig al is het wel aan te raden dit eens per jaar te doen. Geeft deze voeding tijdens de zomerperiode om de vruchtontwikkeling te stimuleren. Let wel op want teveel voeding kan voor verzuring van de wortelen zorgen. Hierdoor gaan de wortelen rotten.

Luchtzuiverend

De Calamondin is een plant die het grootste deel van het jaar buiten staat. Hier heeft hij een lichte lucht reinigende werking. Wanneer je een lucht reinigende plant zoekt voor binnen is de Calamondin niet geschikt.

Alle plus- en minpunten op een rij

De Calamondin is een citrusboom en komt van oorsprong ook uit de landen waar veel Citrus vruchten worden verbouwd; Spanje. Daarom is hij gewend aan een warm klimaat en heeft hij veel water nodig. Deze vrolijke plant is niet giftig, zelfs de vruchten niet! Deze plant staat het grootste deel van de tijd buiten, daarom heeft hij niet een hele grote luchtreinigende werking, maar in ieder geval wel iets! De Calamondin is niet geschikt als luchtreinigende binnenplant.

  • Vrolijke Spaanse plant
  • Niet giftig
  • Veel water nodig
  • Niet geschikt als luchtreinigende binnenplant

Temperatuur

Deze Mandarijnboom kan slecht tegen vorst. Hij staat overdag het liefst in een omgeving waar de temperatuur niet onder de 15℃ komt. 'S nachts is het belangrijk dat de temperatuur niet daalt onder de 0℃. Zorg er ook voor dat het temperatuurverschil niet te groot is.

Minimale temperaturen

15 ºcOverdag
ºc’s Nachts