Ga naar hoofdinhoud

Euphorbia Cactus

De Euphorbia Cactus is een echte filmster! Hij is vooral bekend uit alle western films waarin de Euphorbia cactus eigenlijk nooit kon ontbreken. In deze films heeft de cactus vaak twee ‘armen’, een aan beide kanten. De Euphorbia cactus is onder meer door zijn figuratie in vele films de populairste huiscactus geworden. Een plant die makkelijk is in onderhoud en er ook stoer uitziet. De Euphorbia cactus vindt zijn oorsprong in Mexico, hier staan ze in de droge Mexicaanse woestijn.

Eigenschappen
Plek in huis
Watergift
Hoogte plant
Potmaat

Reviews voor de Euphorbia Cactus

1Review
100%Beveelt de Euphorbia Cactus aan
Beveelt de Euphorbia Erytrea aan
Wietske op 27 september 2021

“Hij stond een beetje scheef maar is verder keurig afgeleverd. Mooie cactus waar ik iedere dag plezier van heb.”

  • Zelden water nodig
  • Erg licht luchtreinigend
  • Kan overal neergezet worden!
  • Giftig voor huisdieren

Euphorbia verzorgen

De Euphorbia is gewend aan extreme omstandigheden. Zo staat deze woestijncactus in het wild overdags in de volle zon waar het makkelijk 40°C – 50°C kan worden. Wanneer de zon onder gaat daalt deze temperatuur echter tot het vriespunt. Eigenlijk kan deze prikkelbare jongen overal staan, zowel in de volle zon als in de schaduw. Hij kan buiten de winter om ook buiten prima uit de voeten. De Euphorbia cactus wil wel graag wennen aan de felheid van de zon. Zet hem daarom na aankoop steeds iets dichter bij het raam. Zo went hij geleidelijk aan zijn nieuwe huis. De Euphorbia is een cactussoort en heeft stekels. Hiermee beschermt de cactus zich tegen dieren die maar al te graag van de sappen in de cactus drinken. Let op met kleine kinderen, heel veel kwaad doen ze niet maar die stekels kunnen toch flink pijn doen.

Bewatering

Cactussen zijn de makkelijkste planten om te onderhouden. Ze hebben weinig water nodig en zelfs als we droog staan kunnen deze Euphorbia’s nog wel even zonder. Deze cactus houd water vast in zijn stam en heeft een dichte ‘huid’. Hierdoor verdampt er erg weinig water uit de cactus. Laat de potgrond goed indrogen om vervolgens een flinke hoeveelheid water te geven. Je kunt ook eerder water geven als je dat wilt. De groei van de Euphorbia is namelijk afhankelijk van de bewatering. Let wel op want bij te veel water krijgt de cactus last van wortelrot. In de winter kun je minder vaak water geven.

Huisdieren

Het sap van de Euphorbia Erytrea is licht giftig en kan daarom ongeschikt zijn voor huishoudens met huisdieren. De plant heeft echter wel stekels, daarom zal je huisdier niet snel de kans krijgen om bij het sap van deze cactus te komen.

Voeding

Euphorbia cactussen groeien niet snel en hebben daarom weinig tot geen voeding nodig. De Euphorbia Erytrea maakt in de winter kleine bloemen aan die er in het voorjaar weer vanaf vallen. Wanneer de knoppen van deze bloemen beginnen te komen kun je een beetje voeding geven.

Luchtzuiverend

De Euphorbia Erytrea heeft een licht reinigende werking.

Alle plus- en minpunten op een rij

Deze echte filmster is erg makkelijk in de verzorging. De Euphorbia Cactus heeft weinig water nodig en zelfs zonder water kan hij nog wel even blijven staan. Met dit plantje in huis heb je een echte ''western'' sfeer in je huis. De sappen van deze cactus zijn licht giftig, dus kan dit plantje niet goed overweg met huisdieren. Verder heeft deze plant een licht reinigende werking.

  • Makkelijk in de verzorging
  • Weinig water nodig
  • Western sfeer in je huis
  • Licht giftige sappen

Temperatuur

De Euphorbia is gewend aan extreme omstandigheden. Overdag staat hij in het wild, waar het in de volle zon makkelijk 40°C tot 50°C kan worden. Wanneer de zon onder gaat daalt deze temperatuur echter tot het vriespunt. Deze sterke cactus staat in ons kikkerlandje het liefst overdag in een minimale temperatuur van 10°C en 's nachts minimaal 5°C.

Minimale temperaturen

10 ºcOverdag
5 ºc’s Nachts