Ga naar hoofdinhoud

Guzmania

De Guzmania hoort bij de Bromelia familie, ze groeien in het wild met hun draadachtige wortels vaak op bomen. Maar bij jou in de huiskamer heeft hij het ook prima naar zijn zin! De hele Bromelia familie heeft één ding gemeen: ze vallen allemaal op! Met zijn bijzondere schutbladeren en mooie bloemen is de Guzmania een prachtig item voor in je woonkamer.

Eigenschappen
Plek in huis
Irrigatie
Hoogte plant
Potmaat
  • Gratis verzonden vanaf €35 (anders €2,95)
  • Rechtstreeks van de kweker
One Tree PlantedKoop een plant, wij planten een boom.LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudGuzmania Calypso 50 cm 13 cm Regelmatig water nodigGuzmania Calypso20,75LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudGuzmania Freya De bijzondere kokerplant 60 cm 13 cm Regelmatig water nodigGuzmania Freya20,75LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudGuzmania Ostara 60 cm 13 cm Regelmatig water nodigGuzmania Ostara20,75LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudGuzmania Fancy 40 cm 13 cm Regelmatig water nodigGuzmania Fancy20,75LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudGuzmania Ocean Blue 55 cm 13 cm Regelmatig water nodigGuzmania Ocean Blue22,25LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudGuzmania Mixxta 60 cm 13 cm Regelmatig water nodigGuzmania Mixxta20,75LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudGuzmania Allura 60 cm 13 cm Regelmatig water nodigGuzmania Allura20,75LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudGuzmania Hilda 60 cm 13 cm Regelmatig water nodigGuzmania Hilda20,75LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudGuzmania Switch 60 cm 13 cm Regelmatig water nodigGuzmania Switch20,75LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudGuzmania Tutti Frutti 40 cm 13 cm Regelmatig water nodigGuzmania Tutti Frutti20,75LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudGuzmania Brush Rood 55 cm 13 cm Regelmatig water nodigGuzmania Brush Rood20,75LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudGuzmania Hope Rood-Wit 45 cm 13 cm Regelmatig water nodigGuzmania Hope Rood-Wit22,25LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudGuzmania Optima Rood 40 cm 13 cm Regelmatig water nodigGuzmania Optima Rood20,75LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudGuzmania Candy 60 cm 13 cm Regelmatig water nodigGuzmania Candy20,75LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudGuzmania Mara 60 cm 13 cm Regelmatig water nodigGuzmania Mara20,75LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudGuzmania Alto 55 cm 13 cm Regelmatig water nodigGuzmania Alto20,75LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudGuzmania Variada 60 cm 13 cm Regelmatig water nodigGuzmania Variada20,75LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudGuzmania Alerta 60 cm 13 cm Regelmatig water nodigGuzmania Alerta20,75
  • Regelmatig water nodig
  • Luchtzuiverend
  • Indirect licht
  • Niet giftig

Guzmania verzorgen

Standplaats

De Guzmania staat het liefst op een lichte plek, hij houdt van zonlicht zolang het maar niet direct op hem schijnt. Veel licht doet hem goed en bevordert zijn groei. Zet je Guzmania dus bijvoorbeeld in de buurt van een raam waar genoeg licht naar binnen komt, maar waar hij niet de volle zon op zijn koppie krijgt.

Bewatering

Deze kamerplant verbruikt over het algemeen weinig water, dit komt doordat hij water opslaat in zijn bodem. Als je de plant eens per week water geeft is hij helemaal tevreden. Door een keer per week water te geven blijft de bodem vochtig genoeg, zorg er wel voor dat er geen laagje water in blijft staan, dit kan de wortels beschadigen. Je kunt de bloem af en toe een beetje water geven door te sproeien, de plant heeft graag een hoge luchtvochtigheid.

Huisdieren

Geen zorgen! De Guzmania is niet giftig.

Luchtzuiverend

Over het algemeen doet de Guzmania het best goed op het gebied van luchtzuivering. Hij zuivert schadelijke stofdeeltjes uit de lucht en zorgt ervoor dat jij kunt leven in een gezonde omgeving. Best fijn zo'n natuurlijke luchtzuiveraar toch?

Verpotten/bemesten

Helaas kun je niet ontzettend lang genieten van de Guzmania. Deze plant wordt voornamelijk gebruikt als één-jaars plant. Een voordeel is dat je hem dus ook niet hoeft te verpotten. Bij het aanschaffen kun je de plant natuurlijk wel in een mooie sierpot zetten, het oog wilt ook wat natuurlijk!

Ziektes

Alle planten in de Bromelia familie zijn gevoelig voor spint, zo ook de Guzmania. Door de plant af en toe te sproeien met water kun je dit voorkomen. Een kleine moeite om extra zorg te voorkomen!

Alle plus- en minpunten op een rij

De Guzmania verbruikt over het algemeen weinig water, hij slaat het water namelijk op in zijn bodem. Als je deze plant een keer per week water geeft is hij helemaal tevreden. De Guzmania is niet giftig, dus no worries! Deze kamerplant doet het best goed op het gebied van luchtzuivering. Hij zuivert schadelijke stofdeeltjes uit de lucht in ruimtes, waardoor jij werkt en leeft in een gezondere omgeving. Helaas kun je niet erg lang genieten van de Guzmania, hij wordt voornamelijk gebruikt als één-jaars plant. Een voordeel is wel dat je hem daarom niet hoeft te verpotten!

  • Verbruikt niet veel water
  • Niet giftig
  • Luchtzuiverend
  • Één-jaars plant.

Temperatuur

De Guzmania houdt van veel licht en warmte. Daarom staat hij graag in een omgeving waar overdag de minimum temperatuur rond de 17℃ is en waar het 's nachts niet kouder zal zijn dan 15℃.

Minimale temperaturen

17 ºcOverdag
15 ºc’s Nachts