Ga naar hoofdinhoud

Kalanchoe

De Kalanchoe heeft verschillende type planten, in verschillende soorten en maten. De Kalanchoe bij jngl wordt ook wel de pandaplant genoemd, deze naam heeft hij te danken aan de kleine haartjes op de bladeren waardoor ze erg zacht zijn. Net zo knuffelbaar als een echte panda dus :-)

Eigenschappen
Plek in huis
Irrigatie
Hoogte plant
Potmaat
  • Weinig water nodig
  • Niet luchtreinigend
  • Veel zonlicht
  • Niet giftig

Standplaats

Zet de Kalanchoe het liefst op een lichte plek met zoveel mogelijk zonlicht. Deze plant is gek op licht, maar is erg makkelijk dus wanneer hij in de schaduw staat voelt deze plant zich prima op zijn gemak. De hoeveelheid licht kan de gloed van de bladeren wel beΓ―nvloeden. Wanneer de plant op een lichte plek staat zullen de bladeren wat lichter kleuren, wanneer de plant op een donkere plek staat zullen de bladeren wat donkerder worden. Over het algemeen is de Kalanchoe dus niet erg kritisch over zijn standplaats.

Bewatering

Deze plant kan een lange tijd zonder water. De Kalanchoe heeft pas weer behoefte aan water wanneer de grond echt droog is. Controleer in het begin regelmatig de grond, dan zul je vanzelf merken hoelang de periode is dat de plant zonder water kan. Bij de Kalanchoe hoef je je geen zorgen te maken dat de plant te weinig water krijgt, je moet eerder oppassen dat de plant niet te veel water krijgt. Let er ook op dat je de Kalanchoe in kleine hoeveelheden water geeft, dit hangt natuurlijk wel af van de grootte van de plant.

Huisdieren

De sappen die uit de stengels en bladeren van de Kalanchoe komen zijn giftig, voor zowel mensen als huisdieren. Mochten huisdieren deze sappen hebben ingenomen, neem dan snel contact op met de dierenarts.

Voeding

De Kalanchoe is een vetplant, dus heeft in principe geen extra voeding nodig. Vetplanten halen de nodige voedingsstoffen uit hun grond. Mocht de deze plant wel graag willen voeden, omdat je merkt dat de plant toch wel wat extra's kan gebruiken, kies dan voor speciale cactusvoeding.

Luchtzuiverend

De Kalanchoe is niet luchtzuiverend.

Verpotten/bemesten

Gebruik voor het verpotten van een Kalanchoe een pot die minimaal 10% groter is, zodat de wortels de ruimte hebben om te groeien. verpot deze plant het liefste direct na de aanschaf of in het voorjaar. Gebruik hiervoor speciale cactuspotgrond.

Ziektes

Doordat de Kalanchoe een vetplant is met harde bladeren is deze plant niet erg gevoelig voor ongedierten en/of ziektes.