Ga naar hoofdinhoud

Kentia Palm

De Kentia palm is niet alleen de populairste palm in kamers en kantoren maar ook in veel films en series. Door zijn sierlijke uiterlijk staat hij dan ook beter bekend als de Hollywoodpalm. De Kentia palm die je bij ons gekocht hebt is afkomstig van het Lord Howe eiland dat net ten zuiden van de Australische kust ligt. Hier kijkt de familie van jouw Kentia palm uit over witte stranden en een azuurblauwe zee.

Eigenschappen
Plek in huis
Watergift
Hoogte plant
Potmaat

Reviews voor de Kentia Palm

4Reviews
100%Beveelt de Kentia Palm aan
Beveelt de Kentia Palm XL aan
Henk k. op 14 juli 2023

“Prima”

Beveelt de Kentia Palm aan
Erik op 2 december 2021

“Prachtige plant die mooi prominent aanwezig is in de kamer!”

Beveelt de Kentia Palm aan
Frank op 23 september 2021

“Heerlijke plant! Lekker vol en prachtig blad, ik ben fan!”

Beveelt de Kentia Palm aan
Esther op 16 augustus 2021

“Glanzende eyecatcher, ben heel erg blij met deze plant!”

 • Gemiddelde waterbehoefte
 • Sterk luchtreinigend
 • Niet direct zonlicht, wel een lichte plaats​
 • Niet giftig

Kentia Palm verzorgen

De Kentia palm is gewend om in de schaduw te groeien onder andere palmen. Hierdoor is de palm niet gewend aan direct zonlicht. Zet hem daarom thuis niet in de brandende zon maar in een andere, licht plek in de kamer. De Kentia staat het liefste in een ruimte op kamertemperatuur. Echter houd hij zich prima bij temperaturen tussen de 10Β°C en 35Β°C. In de zomer kun je hem dus ook buiten zetten, wel in de schaduw.

Bewatering

De Kentia palm is redelijk makkelijk te onderhouden. Hij heeft niet erg vaak water nodig, zo staat de palm op het tropische Lowe Howe eiland ook vaak in de vochtige grond. Zorg thuis ook dat de grond altijd licht vochtig is. Let wel op dat de grond niet te nat of te droog mag worden. Voel daarom af en toe of de potgrond licht vochtig is. Als dit niet het geval is, geef dan water. Tijdens de zomermaanden betekend dit ongeveer een maal per en tijdens de winter twee maal per week lauwwarm water geven. Na een tijdje leer je de waterbehoefte van de plant kennen en kun je hierop inspelen. Wanneer de palm gele bladeren krijgt, komt dit waarschijnlijk door een teveel of te weinig aan water. Controleer dan even of de plant te droog is of juist erg nat. De bladeren zijn gewend aan een hoge luchtvochtigheid. Besproei ze daarom regelmatig met een plantspuit, dat zorgt voor mooie en gezonde bladeren.

Huisdieren

De Kentia Palm is niet giftig en gaat prima met huisdieren. Let er alleen op dat je kat de palm niet als krabpaal gebruikt. Daar is de palm wat minder van gediend.

Voeding

De Kentia palm heeft alleen voeding nodig in de zomer. Geef dan eens per twee weken normale plantenvoeding. In de winter houd de Kentia palm een soort winterslaap. Geef dan geen voeding, dit kan voor verzuring zorgen in de wortelen waardoor ze kunnen gaan rotten.

Luchtzuiverend

De Kenia palm is naast een elegante smaakmaker in elke kamer ook sterk lucht reinigend. Niet voor niets is de Kentia palm zo’n populaire kamerplant.

Alle plus- en minpunten op een rij

Deze elegante palm past in ieder interieur en is vrij makkelijk te verzorgen, hij heeft niet erg vaak water nodig. Wel is de palm gewend aan een hoge luchtvochtigheid dus besproei hem daarom geregeld met wat water, zo voelt het voor hem toch als thuiskomen in de tropen. De Kentia Palm is niet giftig, dus helemaal veilig om samen te leven met je lieve viervoeter.

 • Makkelijke verzorging
 • Niet giftig
 • Luchtreinigend

  Temperatuur

  Deze hollywoodpalm is een populaire kamerplant. Je kunt hem zowel buiten als binnen zetten. Overdag heeft hij minimaal een temperatuur van ongeveer 13℃ en 's nachts rond een minimum temperatuur van 8℃.

  Minimale temperaturen

  13 ºcOverdag
  8 ºc’s Nachts