Ga naar hoofdinhoud

(Mini) Kerstboom

Bomen kappen om kerst te vieren? Nee bedankt. Kies voor een herplantbare kerstboom! Al onze boompjes worden geleverd in kweekpot of decoratieve verpakking (met kluit dus), zijn winterhard en kun je na de gezelligste tijd van het jaar in de tuin planten om volgend jaar opnieuw van te genieten.

Eigenschappen
Plek in huis
Watergift
Hoogte plant
Potmaat
 • Gratis verzonden vanaf €35 (anders €2,95)
 • Rechtstreeks van de kweker, in 2–3 werkdagen geleverd
One Tree PlantedKoop een plant, wij planten een boom.Uitverkocht :-(Blauwspar Picea Pungens β™ͺ It's beginning to look a lot like… β™ͺ 85 cm 28 cmBlauwspar Picea Pungens48,75Uitverkocht :-(Witte spar Picea Glauca Rock Around deze kerstboom 95 cm 26 cmWitte spar Picea Glauca36,25Uitverkocht :-(Blauwspar Picea Pungens β™« Step Into Christmas β™« 75 cm 26 cmBlauwspar Picea Pungens41,50Uitverkocht :-(Witte spar Picea Glauca Joy To The World 120 cm 28 cmWitte spar Picea Glauca56,00Uitverkocht :-(Fijnspar Picea Abies Haal sfeer in huis met deze boom 110 cm 30 cmFijnspar Picea Abies52,50Uitverkocht :-(Blauwspar Picea Pungens Kerst is nu echt compleet 95 cm 30 cmBlauwspar Picea Pungens52,50Uitverkocht :-(Fijnspar Picea Abies Warme kerst met deze aanwinst 80 cm 23 cmFijnspar Picea Abies36,00Uitverkocht :-(Blauwspar Picea Pungens Alles wat ik wil voor kerst 60 cm 23 cmBlauwspar Picea Pungens34,75Uitverkocht :-(Sneeuwspar Picea Pungens Baby It's Cold Outside 75 cm 26 cmSneeuwspar Picea Pungens41,50Uitverkocht :-(Witte spar Picea Glauca Is het al kerst? 70 cm 19 cmWitte spar Picea Glauca31,75Uitverkocht :-(Fijnspar Picea Abies O Tannenbaum, O Tannenbaum 70 cm 23 cmFijnspar Picea Abies35,00Uitverkocht :-(Fijnspar Picea Abies Fijne spar om met kerst in huis te hebben 50 cm 26 cmFijnspar Picea Abies45,00Uitverkocht :-(Blauwspar Picea Pungens Something For Christmas 60 cm 23 cmBlauwspar Picea Pungens48,75Uitverkocht :-(Sneeuwspar Picea Pungens Witte kerst gegarandeerd 85 cm 28 cmSneeuwspar Picea Pungens48,75Uitverkocht :-(Blauwspar Picea Pungens Mand 75 cm 28 cmBlauwspar Picea Pungens52,50Uitverkocht :-(Sneeuwspar Picea Pungens Let it snow 95 cm 30 cmSneeuwspar Picea Pungens59,75Uitverkocht :-(Witte spar Picea Glauca Toch nog een witte boom met deze pot 70 cm 22 cmWitte spar Picea Glauca41,50Uitverkocht :-(Fijnspar Picea Abies Het middelpunt van kerst 40 cm 23 cmFijnspar Picea Abies46,50Uitverkocht :-(Sneeuwspar Picea Pungens Woonkamer Winter Wonderland 75 cm 23 cmSneeuwspar Picea Pungens36,25Uitverkocht :-(Sneeuwspar Picea Pungens Het is pas kerst met sneeuw! 50 cm 19 cmSneeuwspar Picea Pungens29,00
  Wat moet je doen als de naalden van de kerstboom uitvallen?

  Als de naalden van je kerstboom uitvallen, is het belangrijk om te bepalen waarom dit gebeurt. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals droogte of overmatig water geven. Het is belangrijk om de boom regelmatig water te geven en ervoor te zorgen dat de boom niet te droog wordt. Als de naalden blijven uitvallen, kan het helpen om de boom te verplaatsen naar een koelere, donkerdere ruimte. Als dit niet helpt, is het mogelijk dat de boom te oud is en moet worden vervangen. In ieder geval is het belangrijk om de boom goed te verzorgen om ervoor te zorgen dat hij zo lang mogelijk mooi blijft.

  Moet de kerstboom acclimatiseren?

  Als je een kerstboom koopt die al een tijdje buiten staat, kan het wel helpen om hem een paar dagen in een koel, donker en vochtig vertrek te zetten voordat je hem in huis zet, zodat hij zich aan de nieuwe omstandigheden kan aanpassen. Dit kan helpen om te voorkomen dat de naalden van de boom uitvallen en om ervoor te zorgen dat hij zo lang mogelijk mooi blijft.

  Wanneer zet je je kerstboom op?

  Er is geen vastgestelde datum waarop je je kerstboom moet opzetten. Dit hangt af van je persoonlijke voorkeuren en gewoonten. Sommige mensen zetten hun kerstboom al op in de week na Sinterklaas (5 december), terwijl anderen wachten tot rond Kerstmis. Het is aan jou om te beslissen wanneer je je kerstboom wilt opzetten. Houd er wel rekening mee dat een kerstboom vaak snel uitdroogt, dus hoe eerder je de boom in huis zet, hoe minder lang hij mooi zal blijven. Als je de boom opzet in de week voor Kerstmis, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je hem goed verzorgt en regelmatig water geeft, zodat hij zo lang mogelijk mooi blijft.

  Welke boom moet je kiezen?

  Bij ons kun je kiezen uit verschillende (mini) kerstbomen, waaronder de fijnspar, de blauwspar en de sneeuwspar. Wat is nou precies het verschil tussen deze bomen, behalve de kleuren?

  Fijnspar

  De groene fijnspar wordt het meest verkocht. Vaak wordt deze zonder kluit aangeboden waardoor de boom op een kruis of kerstboomstandaard geplaatst moet worden. Bepalend voor de waarde is vooral de bezetting van de takken en de vorm van de boom. Nadeel van deze soort is dat hij binnen na verloop van tijd vaak veel naalden verliest. De spar in een standaard met water plaatsen of kiezen voor een boom met kluit kan dit proces uitstellen, en laten wij deze nou precies met kluit verkopen.

  Blauwspar

  De blauwspar heeft een mooie piramide-achtige vorm. Ook heeft deze een mooie blauwgroene kleur, grove, zachte naalden en een sterke frisse geur. Deze soort wordt veel gebruikt als kerstgroen en wat minder als boom.

  Sneeuwspar

  De naam zegt het eigenlijk al, de sneeuwspar wordt geleverd met sneeuw over de takken heen. Uiteraard is dit kunstsneeuw zodat het blijft zitten op de boom tot en met de feestdagen. Deze kunstsneeuw is 100% plantaardig want het is gemaakt van cellulose. Ben je de sneeuw zat? Dan kun je dit met warm water verwijderen.