Ga naar hoofdinhoud

Peperomia

De Peperomia heeft een bijzondere naam en is er in allerlei kleuren, soorten en maten. De Peperomia komt uit een grote plantenfamilie van meer dan 500 planten. In Brazilië wordt deze plant gezien als geluksbrenger, het is daar het symbool van “het komt allemaal goed”. Het leukste aan deze plant is dan ook dat je alle soorten en maten met elkaar kunt mixen, zo ontstaat er een echte Peperomia family in je eigen woonkamer, die ook nog eens luchtzuiverend is!

Eigenschappen
Plek in huis
Watergift
Hoogte plant
Potmaat
  • Gemiddeld
  • Sterk luchtzuiverend
  • Licht, geen directe zon
  • Niet giftig

Peperomia verzorgen

Standplaats

De Peperomia staat graag op een lichte plaats, maar is niet gek op direct zonlicht. Zet deze kamerplant bijvoorbeeld een stukje van het raam af, zo krijgt hij wel genoeg licht, maar staat hij niet te veel in de zon. Het is belangrijk dat deze plant niet op een plek staat waar het kouder is dan 12 graden, want de Peperomia kan niet goed tegen kou.

Bewatering

De Peperomia heeft een gemiddelde behoefte aan water, wat deze plant vooral graag heeft is een vochtige grond. Tijdens het watergeven kun je het water het beste op de grond gieten, niet op de bladeren. De Peperomia lijkt een beetje op een vetplant, en slaat net zoals een vetplant ook water op in de bladeren.

Huisdieren

De Peperomia is niet giftig dus zowel jij als je huisdieren en kinderen kunnen overal in huis genieten van deze fijne kamerplant!

Voeding

Deze (over het algemeen) kleine kamerplant maak je iedere maand enorm blij met een beetje extra vloeibare plantenvoeding. Je kunt de Peperomia beter consistent voeding geven, wanneer je dit niet doet kan de plant snel gele vlekken op de bladeren krijgen en minder hard gaan groeien. Als er in de lente nieuwe bladeren aankomen is dat het teken om weer te starten met extra voeding, zodra de plant stopt met groeien is dat een teken dat hij in de “rustfase” zit.

Luchtzuiverend

Klein maar fijn, dat is deze plant zeker weten. De Peperomia is een sterk luchtzuiverende plant, een perfecte collega voor op je werkplek bijvoorbeeld. Het fijne is dat je er niks voor hoeft te doen, en toch zuivert deze plant de slechte deeltjes uit de lucht om ervoor te zorgen dat jij in een schone omgeving kunt leven!

Verpotten/bemesten

De Peperomia staat voornamelijk in een pot, maar eenmaal in een pot hoeft deze plant niet vaak in een grotere pot gezet te worden. De Peperomia groeit over het algemeen niet erg snel, dus eens in de drie jaar verpotten is voldoende. Mocht je nu een ontzettend snel groeiende plant hebben, dan kun je de plant natuurlijk eerder verpotten.

Ziektes

Deze sterke plant is niet erg gevoelig voor ziektes of ongedierten. Het kan wel eens voorkomen dat de Peperomia last krijgt van een infecties, dan kunnen de bladeren bruin worden en uitvallen, maar verder zijn er weinig ongedierten of ziektes te vinden bij deze gezonde en sterke plant.

Alle plus- en minpunten op een rij

De Peperomia wordt in Brazilië gezien als geluksbrenger, is dat even fijn! De verzorging voor deze plant is gemiddeld, hij lijkt een beetje op een vetplant. Deze groene vriend is niet giftig, dus zowel jij als je trouwe viervoeter en kinderen kunnen van hem genieten. Een groot pluspunt van deze Peperomia is dat hij sterk luchtzuiverend is. Het is daarom ook een perfecte collega voor op je kantoor. Het fijne is dat je er niets voor hoeft te doen, hij zuivert de ongezonde deeltjes uit de lucht zodat jij in een schone omgeving kunt werken en leven!

  • Een geluksbrenger in huis
  • Makkelijke verzorging
  • Sterk luchtzuiverend
  • Kan niet tegen kou

Temperatuur

De Peperomia staat overdag het liefst op een plekje waar het niet kouder kan worden dan 15°C. 'S nachts mag het wel iets afkoelen, maar ook niet te veel. Een minimale temperatuur van 12 °C is koud zat voor deze kamerplant.

Minimale temperaturen

15 ºcOverdag
12 ºc’s Nachts