Ga naar hoofdinhoud

Polyscias

Deze jungle bewoner brengt de tropische sferen zeker weten in je huis. De Polyscias, ook wel de Aralia, is een stoere en wilde plant die zich vooral in donkere hoekjes thuisvoelt. De Aralia doet het goed op donkere plekjes en heeft niet veel licht nodig. De Polyscias heeft een Griekse naam: ''poly'' betekent ''veel'' en ''scias'' betekent ''schaduw'', zijn naam zegt dus al genoeg!

Reviews voor de Polyscias

5Reviews
80%Beveelt de Polyscias aan
Beveelt de Polyscias Lemon aan
Benthe op 6 juli 2023

“De plant werd netjes, degelijk en goed verpakt geleverd. De plant was helemaal intact en kreeg een heerlijke plek in huis. Via de informatie op de site kon ik hier van te voren al goed over nadenken. De plant staat dan ook licht, maar niet in direct zonlicht. De plant heeft al heel veel nieuwe blaadjes en straalt gezondheid uit. Hele leuke plant in de vorm van een boompje.. ”

Beveelt de Polyscias Fabian aan
Marion op 6 oktober 2022

“Plant was erg goed verpakt. Snelle levering en zag er mooi uit. De maat vond ik krap voor wat ik besteld had.”

Beveelt de Polyscias Aralia Ming aan
Els Uljee op 27 september 2022

“Toen ik de plant kreeg was het eigenlijk een zielig hoopje. De blaadjes hingen en was kurk droog. Heb meteen gebeld. Moest hem goed sproeien en water geven. Hij is er super van opgeknapt. Staat nu te pronken in de huiskamer en ben er erg blij mee.”

Beveelt de Polyscias Fabian aan
Emmy op 18 september 2022

“Echt een prachtige plant! Ook heel stevig en goed verpakt! Een hele tevreden klant:) ”

thea op 15 februari 2022

“Plant heeft extra aandacht nodig. Verlies snel zijn bladeren. vrij robuuste houtwerk m.a.w. je ziet meer de houterige stam dan de bladeren.”

  • Gemiddeld waterbehoefte
  • Licht luchtreinigend
  • Schaduw
  • Niet giftig

Polyscias verzorgen

Standplaats

Polyscias heeft een aantal eisen over zijn standplaats. Hij behoort tot de planten die graag groeien op halfschaduw plekken en is gek op donkere hoekjes. Een perfecte plant dus als je weinig ramen of licht hebt in je huis. De plant heeft zeker wel een beetje zonlicht nodig, maar liever geen direct zonlicht. De Polyscias staat ook liever niet op de tocht, daar is hij erg gevoelig voor.

Bewatering

Voor het watergeven van de Polyscias moet je het een en ander weten. De grond van deze plant moet continue vochtig blijven, het is belangrijk om daar op te letten. Controleer dus regelmatig of de grond nog vochtig genoeg is, zo niet? Geef dan wat water bij. Een te vochtige grond kan de wortels beschadigen, daarom is het noodzakelijk om zeker in de beginperiode de plant goed in de gaten te houden. Zo leer je de Polyscias wat beter kennen en weet je wanneer hij water nodig heeft.

Huisdieren

De Polyscias / Aralia is niet giftig voor mensen of huisdieren.

Luchtzuiverend

De Polyscias zet CO2 om in zuurstof, maar is verder niet luchtzuiverend. Deze plant reinigt de lucht dus wel, maar zuivert de lucht niet. Ondanks dat is het een fijne huisgenoot om mee te leven.

Verpotten/bemesten

De Polyscias groeit over het algemeen vrij goed dus je kunt deze plant om de 2 jaar het beste verpotten. Mocht de huidige pot te klein worden dan kun je dit natuurlijk eerder doen. Een grotere pot zorgt ervoor dat hij beter kan groeien en dus gezond blijft, ook een nieuwe lading potgrond zal de Polyscias op den duur goed doen.

Ziektes

Ondanks dat deze plant een stoere jungle bewoner is, kan hij wel gevoelig zijn voor ziektes. Bladluis en spint zijn ziektes die vooral bij deze plant voorkomen, deze kun je tegengaan door de plant regelmatig te besproeien met water. Ook kan je Polyscias last krijgen van witte plekken op de bladeren, dit komt door kalk. De kalk zal waarschijnlijk uit het water komen waarmee je de plant verzorgt. Gebruik als het mogelijk is regenwater of een ontkalkingsmiddel in het water.

Alle plus- en minpunten op een rij

Deze tropische vriend staat het liefst in donkere hoekjes, perfect dus als je een plant zoekt die weinig zonlicht nodig heeft. Wel moet je opletten bij het watergeven van de Polyscias, dit vergt wat kennis. Goed nieuws is dat deze plant niet giftig is, dus dat ook je hond of kat veilig bij de Polyscias in de buurt kan zijn.

  • Weinig zonlicht nodig
  • Niet giftig
  • Opletten bij het watergeven

Temperatuur

Deze Aralia heeft overdag graag een minimum temperatuur van 18℃ en staat 's nachts liever niet in een omgeving waar het kouder is dan 12℃. Deze tropische kamerplant heeft het niet zo met koude temperaturen, geef hem maar de zomer!

Minimale temperaturen

18 ºcOverdag
12 ºc’s Nachts