Verzorging

Strelitzia (Witte paradijsvogelbloem) verzorgen

De Strelitzia is afkomstig uit Zuid-Afrika. In Nederland staat deze plant beter bekend als de Paradijsvogelbloem. Zijn bladeren lijken een beetje op die van de bananenplant, ze zijn mooi en groot. De bloemen die de Strelitzia maakt, zijn erg kleurrijk en hebben veel weg van een paradijsvogel. Daar heeft hij dan ook zijn naam aan te danken.

Standplaats

In Zuid-Afrika geniet deze plant volop van de tropische zon. Je brengt met de Paradijsvogelbloem dan ook een echte zongenieter in huis. Zorg alleen dat hij ook zo veel mogelijk in de zon staat. Zet hem dicht bij een raam waar veel licht op staat. Ondanks dat deze plant gewend is aan het warme Afrikaanse klimaat, kan hij ook prima tegen jou. Zorg echter dat niet veel kouder dan 12°C komt te staan. ’s Nachts mag hij zelfs kouder staan, minimaal 6°C.

Bewatering

De Paradijsvogelbloem is een grote plant die mooie bloemen aanmaakt. Dit kost hem echter veel energie en daarom verbruikt hij veel water. Daarom is het belangrijk om hem regelmatig water te geven. Doe dit gedurende de zomer ongeveer twee keer per week. In de winter is een maal per week genoeg. Geef lauwwarm water, daar houd je plant van! Let wel op want te veel water zorgt voor wortelrot. Hierdoor komen er bruine vlekken op de bladeren van de plant. Het besproeien van de bladeren is niet noodzakelijk maar wel aan te raden. De Paradijsvogelbloem is namelijk vatbaar voor luizen en splint. Door de bladeren met bijvoorbeeld een plantenspuit te besproeien kan dit voorkomen worden.

Huisdieren

Het blad van deze plant is licht giftig. Niet erg maar toch vervelend! Let daarom op met jonge kinderen en huisdieren.

Voeding

Het geven van plantenvoeding in de lente en zomer is aan te raden. Doe dit ongeveer eens in de twee weken. Dat kan gewoon met standaard plantenvoeding. geef in de winter en herfst absoluut geen voeding, dat zorgt voor beschadiging aan de plant.

Luchtzuiverend

Een echte luchtreiniger is de Paradijsvogelbloem niet maar alle kleine beetjes helpen. Licht lucht reinigend is hij namelijk wel en dat is toch een mooie bijkomstigheid!

Nog meer over planten

Winkelwagen
Scroll to Top