Ga naar hoofdinhoud

Planten water geven tijdens de vakantie

Planten water geven Je kent het waarschijnlijk wel, je hebt een lekkere vakantie geboekt maar er moet wel voor je planten worden gezorgd wanneer jij er niet bent. Wij hebben een aantal oplossingen voor je die jouw planten helpen te overleven tijdens je vakantie. Zo kun jij op vakantie zonder je zorgen te maken over je planten ?.

Familie, vrienden of de buren

Deze oplossing ligt natuurlijk het meest voor de hand. Vraag je vrienden, familie of de buren om jouw planten af en toe water te geven. Om ze te bedanken kun je ze zelf een bosje bloemen of een plant geven. En wanneer je toch aan het shoppen bent voor een plant kun je jezelf net zo goed verwennen met een nieuwe groene vriend voor jezelf!

Bewateringssysteem

Hebben jouw familie en vrienden geen tijd om je planten water te geven en zijn de buren ook op vakantie? Dan hebben we een andere oplossing voor je! Er zijn namelijk een hoop bewateringssystemen op de markt die jou helpen met het bewateren van jouw plant wanneer jij van de zon geniet. Hieronder beschrijven we een aantal bewateringssystemen:

WaterWick

WaterWick is een touwtje dat in de onderkant van een kweekpot gaat. De WaterWick komt vervolgens uit in een waterreservoir gevuld met water. Door de capillaire werking van het touwtje kan jouw plant water opnemen via de WaterWick. Zorg dat je het waterreservoir goed vult en het substraat van de plant goed nat hebt gemaakt voordat je op vakantie gaat. Dit systeem is met name geschikt voor kleinere potmaten, tot en met potmaat 16.

Elho Waterdispencer

Deze waterdispencer van Elho is een soort ‘cone’ die eenvoudig met water kan worden gevuld. Deze steek je vervolgens met de opening in de potgrond van jouw plant. Het water in de ‘bol’ maakt de potgrond geleidelijk nat. De Elho Waterdispencer is met name geschikt voor planten in grote plantpotten.

Waterflesdruppelaar

Een andere simpele manier die erg lijkt op de waterdispencer van Elho, is de waterflesdruppelaar. Dit zijn tuutjes draai je eenvoudig op elke waterfles. Je vult de waterfles met water, draait de waterflesdruppelaar op de waterfles en steekt deze vervolgens in het substraat van jouw plant. Het water uit de fles het substraat geleidelijk nat maken.

We hopen je met deze tips een zorgeloze vakantie te geven waarin je je geen kopzorgen hebt over de planten die thuis staan.