Ga naar hoofdinhoud

Anthurium

De Anthurium is een prachtige plant uit de Zuid-Amerikaanse tropen en heeft meer dan 600 verschillende soorten. In Nederland staat de plant ook wel bekend als Flamingoplant door de mooie bloemen die hij aanmaakt. Deze bloemen zitten op lange stengels. Niet alleen de bloemen van deze plant zijn mooi, hij heeft ook schitterende bladeren. Afhankelijk van het soort Anthurium kunnen deze erg groot worden.

Eigenschappen
Plek in huis
Watergift
Hoogte plant
Potmaat
  • Gemiddelde waterbehoefte
  • Sterk luchtreinigend
  • Niet direct zonlicht, wel een lichte plaats
  • Giftig voor huisdieren

Anthurium verzorgen

De Anthurium houdt niet van direct zonlicht. Zet hem bij jou thuis wel op een lichte plek neer maar niet te dicht bij een raam waar veel zon op staat. Te veel zon zorgt voor gele bladeren aan de plant. Te weinig licht zorgt er echter weer voor dat de bloemen van de plant groen blijven en geen kleur krijgen. Anthuriums staan prima op kamertemperatuur. Zorg dat ze niet kouder komen te staan dan 10 graden.

Bewatering

In het tropische Zuid-Amerika staat de Anthurium altijd in een vochtig klimaat. De plant heeft geen hoge waterbehoefte maar staat wel graag altijd vochtig. In de winter mag het voorkomen dat de grond licht opgedroogd is. Zorg er echter voor dat deze in de zomer altijd vochtig is. Geef geen grote hoeveelheid water, hierdoor kan de plant wortelrot krijgen. Je kunt de vochtigheid in de pot makkelijk testen door je vinger in de potgrond te steken. Wanneer je vinger helemaal droog is, dan kun je de plant weer een laagje water geven. Als je vinger nog vochtig aanvoelt dan wacht je nog een paar dagen. Let op, de potgrond kan er aan de bovenkant droog uitzien maar wel vochtig zijn. Daarnaast raden we aan de plant regelmatig te besproeien. Dit zorgt voor meer en mooiere bloemen.

Huisdieren

Het blad en de bloem van de Anthurium is licht giftig. Let bij deze plant daarom op wanneer je jonge kinderen of huisdieren hebt.

Voeding

Een Anthurium groeit snel en heeft daarom ook regelmatig voeding nodig. We raden aan om vanaf Maart tot en met September maandelijks plantenvoeding te geven.

Luchtzuiverend

De Anthurium komt met, mede dankzij zijn grote bladeren, voor in de top 10 van meest luchtzuiverende planten. Een echte aanrader voor op kantoor of in een werkkamer dus!

Alle plus- en minpunten op een rij

De Anthurium is een prachtige plant om in je woonkamer te hebben. Deze kamerplant is een echte eye-catcher! Daarnaast is de Anthurium ook nog eens sterk lucht zuiverend, een gezonde huisgenoot dus. Wel heeft deze plant licht giftige bladeren, dus pas op met je huisdieren!

  • Een echte eye-catcher
  • Sterk lucht zuiverend
  • Licht giftige bladeren
  • Regelmatig voeding nodig

Temperatuur

De Anthurium voelt zicht het meest fijn bij een temperatuur van ongeveer 20/22°C. De minimum temperatuur is rond de 16°C, deze tropische plant houdt niet van koude temperaturen.

Minimale temperaturen

20 ºcOverdag
16 ºc’s Nachts