Ga naar hoofdinhoud

Terrarium Planten

Voor de hobbyisten onder ons is dit een hele leuke Do It Yourself (DIY) plant! Of eigenlijk planten. Je ontvangt alle benodigdheden in een pakket om vervolgens zelf je terrarium op te gaan zetten. Terrariums bevatten altijd planten die van hoge luchtvochtigheid houden, bijvoorbeeld vetplantjes, fluweelplanten of lepelplanten.

Eigenschappen
Plek in huis
Watergift
Hoogte plant
Potmaat
  • Zelden water nodig
  • Niet luchtzuiverend
  • Niet direct zonlicht, wel een lichte plaats
  • Niet giftig

Hoe maak ik een Terrarium?

Als je bij jngl een Terrarium besteld krijg je alle benodigdheden thuisgestuurd: de stenen, de aarde, de glazen 'pot' + deksel en de plantjes! Er zit een handige handleiding bij waardoor het voor jou heel gemakkelijk is om je Terrarium in te richten. Binnen een halfuur kun je klaar zijn. Het enige waar je even op moet wachten is de aarde, deze komt als een 'blokje'. Daar voeg je water bij en zo krijg je aarde voor in je Terrarium.

Hoe werkt een Terrarium?

In de terrarium wordt er eigenlijk een eigen ecosysteem ontwikkeld. Bij het opzetten van je Terrarium is de aarde vochtig, dat nemen de planten op. Via de bladeren verdampen ze het water weer, waardoor het glas van het Terrarium beslaat. Dit zorgt voor luchtvochtigheid in het Terrarium. Dat is goed voor de planten, maar dit druppelt ook langs het glas weer in de aarde. Dat betekend dus dat je je Terrarium nooit van water hoeft te voorzien.

Het kan echter altijd gebeuren dat er toch iets van vocht ontsnapt via de sluiting, hou je Terrarium dus wel in de gaten of het vochtig blijft. Ziet de aarde er droog uit? Spuit wat water er in met een plantenspuit, of geef het een beetje water.

Hoe houd ik mijn Terrarium goed?

Je Terrarium moet goed in balans blijven, dus zijn er een aantal factoren waar je op moet letten. Je Terrarium mag niet te veel of te weinig water hebben, maar dit moet in balans blijven. Het is dus belangrijk dat je je Terrarium op een stabiele plek neer zet. En dus niet boven de verwarming of ergens waar het tocht. Ook in de volle zon is niet verstandig, want dan is het mogelijk dat je Terrarium erg warm wordt waardoor je plantjes kunnen gaan verbranden. Wel is het fijn om je Terrarium op een plek neer te zetten met veel indirect licht. Denk je de juiste plek gevonden te hebben en is hij goed in balans? Verplaats hem dan niet meer om er voor te zorgen dat de balans wordt behouden.

Help, hij groeit helemaal vol!

Wanneer je de juiste balans te pakken hebt gaan je plantjes vanzelf groeien, en dus waarschijnlijk ook de lengte in. Dat kan een leuk gezicht zijn: een volle Terrarium. Maar het kan ook zo zijn dat je dat liever niet hebt. In dat geval is het geen probleem om je Terrarium even te openen zodat je kunt snoeien. Wellicht groeien er ook baby’s, dus kun je dan in water zetten zodat ze worteltjes kunnen maken om ze vervolgens in een aarde te planten :-)

Alle plus- en minpunten op een rij

De Terrarium Planten zijn tegenwoordig helemaal hip en kun je zeker niet meer missen in je eigen thuis jungle. Bij jngl krijg je alle benodigdheden thuisgestuurd, binnen een half uur kun je klaar zijn. Na het toevoegen van wat water bij het blokje aarde is het tijd om te groeien. Je werkt mee aan een gezondere wereld met je eigen ecosysteem. Er is altijd kans op het ontsnappen van vocht, houd dit wel in de gaten anders kan je Terrarium snel beschadigen. De zorg voor je Terrarium zal in het begin wat meer vragen, maar het is voor een goed doel!

  • Snel en makkelijk met ons volledige pakket
  • Je werkt mee aan een gezondere wereld met je eigen ecosysteem
  • In de beginfase zal je wat meer moeten letten op de zorg

Temperatuur

Bij de Terrarium planten is warmte van belang. Dankzij de glazen bol waarin de planten groeien wordt het al snel warm, zeker als de zon erop schijnt. Zet de Terrarium planten niet volop in de zon, de kans is dan groot dat de planten verbanden. Wel is het goed om de Terrarium goed in het licht te zetten. De minimum temperatuur zal overdag zo rond de 28°C zijn en 's nachts rond de 20°C. Dit zal dus automatisch gaan doordat de planten achter glas zitten.

Minimale temperaturen

28 ºcOverdag
20 ºc’s Nachts