Ga naar hoofdinhoud

Ananasplant

De ananasplant is onderdeel van de Bromelia familie; vandaar de naam Bromelia Ananas. Een andere naam waar de ananasplant ook nog bekend onder staat is de Ananas Corona. De oorsprong van deze kleine vriend komt uit de oerwouden van Uruguay, maar inmiddels bezet hij ook een groot aantal woonkamers, slaapkamers en badkamers! Hoewel je zou denken dat de ananas eetbaar is, is hij dat helaas niet: de plant wordt speciaal gekweekt voor de sierteelt.

Eigenschappen
Plek in huis
Irrigatie
Hoogte plant
Potmaat
  • Veel water nodig
  • Sterk luchtreinigend
  • Niet direct zonlicht, wel een lichte plaats
  • Niet giftig

Ananasplant verzorgen

De ananasplant is gek op zonlicht, maar direct zonlicht slaat hij liever over. De kamerplant kan dus prima in de buurt van het raam staan waar hij genoeg zonlicht krijgt, zo lang hij maar niet direct voor het raam komt te staan.

Bewatering

De ananasplant geef je één keer per week water. Water geven doe je in β€˜het hart’ van de plant. Daar vandaan haalt hij namelijk zijn voeding. Je doet de plant er ook goed aan om hem zo nu en dan de besproeien met een plantenspuit. Deze vrolijke vriend houdt namelijk van vochtigheid!

Huisdieren

De ananasplant is geen giftige plant. Je deze plant dus prima in huis halen als je huisdieren hebt. De vrucht van de ananasplant is echter niet om op te eten. De vrucht is slechts voor de sier.

Voeding

De ananasplant gaat ongeveer drie tot zes maanden mee voor de vrucht van de plant afvalt. Om de plant zo lang mogelijk mee te laten gaan is het aangeraden om de plant in de zomer om de week voeding te geven. Niet zoveel als aangeraden wordt op de verpakking van de plantenvoeding, maar de helft hiervan. ’s Winters heeft de plant geen voeding nodig, dan is hij in winterslaap.

Luchtzuiverend

De ananasplant doet het niet slecht als het om luchtzuivering gaat. De plant geeft meer zuurstof af dan andere planten. ’s Nachts heeft de plant ook een bijzondere werking. Zo zou de plant tegen snurken werken, vandaar zijn bijnaam de β€˜anti-snurk plant’.