Ga naar hoofdinhoud

Palm

De palm is de perfecte plant voor binnen om een stukje jungle in je huis te halen! Met zijn tropische uitstraling maakt hij je woon-, slaap- of badkamer een stukje groener. De palmen hebben bladeren van lichtgroene kleur en groeien oorspronkelijk in bosjes, hij bestaat dus eigenlijk uit allerlei palmpjes die bij elkaar groeien, gezellig! Deze palm wil je hebben. Je eigen palmboom in huis, laat de zomer maar komen!

Eigenschappen
Plek in huis
Watergift
Hoogte plant
Potmaat

  Palm verzorgen

  Standplaats

  De palm heeft liever niet de hele dag zonlicht, wel staat hij graag op een plek waar de hele dag genoeg daglicht is. Voor het raam op het noorden zou dus een perfecte standplaats zijn voor deze tropische huisgenoot. Te veel licht veroorzaakt gele bladeren, terwijl te weinig licht de groei juist zal tegenhouden. Het is een kwestie van aftasten en uitzoeken waar je palm het meest blij mee is.

  Bewatering

  Het is belangrijk dat de grond van de palm altijd vochtig is, zonder dat hij met zijn wortels in het water staat. Wanneer de grond te veel uitdroogt kun je hem vaak niet meer redden, dat willen we natuurlijk niet! Geef de palm daarom bij voorkeur twee keer per week water in de zomermaanden. In de wintermaanden mag dit eens per week zijn. De hoeveelheid water is afhankelijk van de grootte van de palm. Start met kleine hoeveelheden en check hoe je palm daarop reageert. Zolang de palm altijd maar een lichtvochtige grond heeft gaat het goed!

  Huisdieren

  De palm is niet giftig en dus helemaal veilig om in je huis te zetten.

  Luchtzuiverend

  Deze tropische vriend is zeker een luchtzuiverende plant. Hij staat bekend om het verwijderen van schadelijke stoffen en hij zet koolstofdioxide om in zuurstof, perfect dus! Stoffen zoals Benzeen, Formaldehyde en Touleen worden door deze palm gezuiverd en verwijderd uit de lucht.

  Verpotten/bemesten

  Je kunt de palm het beste om de twee jaar verpotten, direct na aanschaf zou het beste zijn voor een eerste keer. Verse potgrond zorgt voor extra voeding. Ook deze kamerplant kun je het beste verpotten in de lenteperiode, zijn wortels zijn dan een stuk sterker en zullen minder snel beschadigen.

  Ziektes

  De palm is over het algemeen niet zo gevoelig voor ziektes zoals spint, als hij maar in een vochtige omgeving staat. In de natuur staat hij in een omgeving met veel vocht, als hij in een droge omgeving staat kan hij wel last krijgen van spint. Door de lage luchtvochtigheid heeft hij een slecht afweersysteem, ook door tocht kan hij wolluis krijgen. De standplaats heeft hier dus een grote invloed op.

  Alle plus- en minpunten op een rij

  De Palm brengt een echte tropische sfeer in je huis! De Palm heeft de voorkeur om twee keer per week water te krijgen, dit valt dus voor de een wel mee maar kan de voor de ander ''veel'' zijn. De hoeveelheid water is afhankelijk van de grootte van de palm. Deze tropische vriend is niet giftig, dus ook je trouw viervoeter kan goed met hem samenwonen. Een groot voordeel van de Palm is dat hij een luchtzuiverende plant is. Hij staat bekend om het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht. Als de Palm in een droge omgeving staat kan hij wel snel last krijgen van ziektes, dus de Palm staat graag in een vochtige omgeving, dat is hij gewend.

  • Tropische sfeer in huis
  • Luchtzuiverend
  • Niet giftig
  • Gemiddeld veel water nodig

  Temperatuur

  Er zijn veel soorten van de Palm, dus check per Palm even wat de precieze minimum temperatuur is. Over het algemeen heeft de Palm overdag graag een minimale temperatuur van 15℃ en 's nachts rond de 8℃.

  Minimale temperaturen

  15 ºcOverdag
  8 ºc’s Nachts