Ga naar hoofdinhoud

Areca (Goudpalm)

De Areca Goudpalm wordt ook wel de Hollywood palm genoemd. Deze naam heeft hij te danken aan de vele films waarin deze plant figureert als rekwisiet. De plant vind zijn oorsprong in het tropische Madagaskar. Als je goed kijkt is deze plant geen echte palm maar een bos met kleine palmen. Niet alleen is de Areca Palm een echte eyecatcher, hij is ook nog eens ontzettend luchtreinigend.

Reviews voor de Areca (Goudpalm)

2Reviews
100%Beveelt de Areca (Goudpalm) aan
Beveelt de Areca Dypsis Goudpalm aan
Marianne op 27 oktober 2021

“Prachtige palm, ben er heel blij mee”

Beveelt de Areca Dypsis Goudpalm aan
LAura op 30 september 2021

“Erg blij met de plant! Goed formaat en goede kwaliteit. Staat bij mij in het licht. Snelle en goede service! Al met al top dus! ”

  • Veel water nodig
  • Sterk luchtreinigend
  • Direct zonlicht
  • Niet giftig

Goudpalm verzorgen

De Areca Goudpalm is gewend aan de tropische zon en houd dan ook van zonlicht. Let wel op dat je hem langzaam laat wennen aan het zonlicht door hem steeds iets lichter te zetten. In de zomer kan de Areca Goudpalm zelfs buiten staan zolang de temperatuur niet onder de 8 graden komt. Wanneer de bladeren van de goudpalm zwarte randen krijgen, krijgt hij te waarschijnlijk veel zonlicht. Zet hem dan iets meer uit de zon en kijk of de bladeren herstellen.

Bewatering

De Areca Goudpalm is gewend om in een continu vochtige grond te staan. Het is dan ook belangrijk om de potgrond niet volledig te laten uitdrogen. Let wel op want te veel water zorgt weer voor wortelrot. Met name in de zomer raden wij aan regelmatig water te geven, om de dag een scheut water. Niet te veel, zorg dat de grond goed verzadigd is met water maar de wortelen niet in het water staan. In de winter is watergift veel minder nodig maar houd ook dan de vochtigheid in de gaten. Dit kan hele makkelijk door je vinger diep in de potgrond te steken. Je voelt zo gelijk of de grond wel of niet vochtig is. Houd er rekening mee dat de plant houdt van lauwwarm water.

Huisdieren

De Areca Goudpalm is niet giftig. Prima dus in combinatie met huisdieren en kinderen.

Voeding

De Goudpalm groeit tijdens de zomermaanden hard en voeding is dan ook sterk aan te raden. Geef wekelijks palm- of groene plantenvoeding. Het geven van plantenvoeding in de winter is erg slecht voor de plant. Rond deze maanden is de plant in rust en kan voeding de plant beschadigen.

Luchtzuiverend

De Areca Goudpalm is sterk luchtreinigend. Zelfs een van de meest lucht reinigende groene kamerplanten die verkrijgbaar zijn. Dat maakt de Areca Goudpalm niet alleen een mooie decoratie in je kamer, maar ook erg functioneel.

Alle plus- en minpunten op een rij

Deze beauty uit Hollywood heeft veel water nodig, maar dan heb je ook wel echt een eye-catcher in huis! Daarnaast is deze Goudpalm niet giftig, dus veilig voor iedereen. De Areca Goudpalm is sterk luchtreinigend, ze behoort zelfs tot een van de meest gezonde kamerplanten die verkrijgbaar zijn!

  • Eye-catcher in je huis
  • Sterk luchtreinigend
  • Veel water nodig

Temperatuur

De Goudpalm heeft overdag het liefst een minimale temperatuur van 15℃, 's nachts staat de Areca graag in een omgeving waar het niet kouder kan worden dan 8℃. Deze Hollywood ster is niet gemaakt voor extreme kou.

Minimale temperaturen

15 ºcOverdag
8 ºc’s Nachts