Ga naar hoofdinhoud

Ficus Ginseng Bonsai

De Ficus is de een van de grootste plantenfamilies in het plantenrijk. Zo zijn er meer dan 600 soorten Ficussen. De Ficus is de populairste kamerplant in Nederland. Oorspronkelijk is de Ficus afkomstig uit Afrika. Onder al die soorten Ficussen zitten ook een paar speciale uitvoeringen. Zo is op jngl de Ficus Ginseng Bonsai verkrijgbaar. Een speciaal ras Ficus in de vorm van een bonsaiboom!

Eigenschappen
Plek in huis
Watergift
Hoogte plant
Potmaat

Reviews voor de Ficus Ginseng Bonsai

5Reviews
100%Beveelt de Ficus Ginseng Bonsai aan
Beveelt de Ficus Ginseng Bonsai aan
Thijs Wassenaar op 31 oktober 2023

“Super blij ermee was het geld wel waar krijg er super veel complimenten op”

Beveelt de Ficus Ginseng Bonsai aan
ChiKong op 1 april 2023

“Bezorgtijd en bezorgdoos was prima! De plant zelf was een cadeau voor mijn vriendin en die was heel blij met de plant. ”

Beveelt de Ficus Ginseng Bonsai aan
Winny op 30 juni 2022

“Goed verpakt. Levering volgens afspraak. Voldoet aan verwachting.”

Beveelt de Ficus Ginseng Bonsai aan
Frieda op 29 maart 2022

“Mooie plant. Ben er zeer blij mee.”

Beveelt de Ficus Ginseng Bonsai aan
Floor op 4 januari 2022

“Enige tijd geleden heb ik deze Ficus besteld en ik ben er nog steeds zo blij mee! Hij ziet er nog steeds prachtig uit, een mooie aanwinst in mijn plantenhoek”

  • Gemiddelde waterbehoefte
  • Sterk luchtreinigend
  • Zonnige plaats​
  • Giftig voor huisdieren

Ficus Ginseng Bonsai verzorgen

De Ficus is gewend aan veel zonuren, zet hem daarom ook op een zonnige plek neer. Het liefste bij een raam waar gedurende de dag veel zonlicht op staat. Draai de plant regelmatig zodat alle kanten van de plant evenveel licht krijgen. Zet de plant niet op een plek waar hij in de tocht staat. Hierdoor kan de plant snel ziektes opvangen. De Ficus houdt van warmte. Op kamertemperatuur doet hij het prima, zorg dat hij nooit veel kouder komt te staan.

Bewatering

Een Ficus heeft regelmatig water nodig. Zorg dat de potgrond nooit droog komt te staan door ook regelmatig een klein beetje water te geven. Niet te veel water want dan ontstaat er wortelrot. Het beste is om de vochtigheid even te checken door je vinger in de potgrond te steken. Is de potgrond droog? Geef dan weer een kleine hoeveelheid water. Gemiddeld geef je een keer per week water. Dit kan in de zomer wat vaker zijn en in de winter wat minder vaak. In het wild krijgt de plant veel lauw regenwater. De ficus in jouw kamer heeft ook graag lauw water. De Ficus is vatbaar voor ziektes. Dit kun je gedeeltelijk voorkomen door de plant wekelijks schoon te spuiten met een plantenspuit. Dat werkt niet alleen goed tegen ziektes, maar vinden de bladeren ook erg fijn.

Huisdieren

De Ficus Ginseng is een licht giftige plant. Het sap van de plant is kan irritatie veroorzaken en het eten van de blaadjes kan leiden tot bultjes op de huid. Dit is vervelend, maar niet ernstig.

Voeding

Voeding is niet noodzakelijk, maar wel sterk aan te raden. Hierdoor groeit de Ficus beter en is hij minder vatbaar voor ziektes. We raden aan om eens per maand plantenvoeding te geven.

Luchtzuiverend

De ficus is niet alleen mateloos populair om zijn uitstraling, hij heeft ook een ontzettend sterke lucht reinigende werking. De Ficus is zelfs een van de meest lucht reinigende planten. Dit kwam naar voren uit onderzoek van NASA. De Ficus heeft het allemaal!

Alle plus- en minpunten op een rij

Dit familielid van de Ficus familie is een fijne huisgenoot. De Ficus Ginseng Bonsai heeft regelmatig water nodig, zo'n een keer per week maar is verder makkelijk te verzorgen. De Ficus is niet alleen erg populair door zijn mooie uitstraling, hij is ook nog eens ontzettend sterk luchtreinigend! De Ficus is zelfs een van de meest luchtreinigende planten die er bestaan, die moet je hebben!

  • Populair lid van de Ficus familie
  • Een van de meest luchtreinigende planten
  • Gemiddeld water nodig

Temperatuur

De Ficus Ginseng Bonsai valt onder de Ficus familie. Deze kamerplanten staan graag in een omgeving waar het overdag minimaal 14℃ is en waar het 's nachts niet kouder zal zijn dan 8℃.

Minimale temperaturen

14 ºcOverdag
8 ºc’s Nachts