Ga naar hoofdinhoud

“Wat is een kamer zonder planten...”

“…maar wat is het ook moeilijk om te bepalen welke plant het beste past.” Dat is wat wij ons hardop afvroegen toen we het nieuwe appartement van een vriend zagen met een paar meubels maar zonder planten. Dat is hoe ons idee ontstond om jngl te starten. Ons doel is om de keuze voor een kamerplant zo eenvoudig mogelijk te maken. Mocht je er zelf echt niet uit komen dan geven wij je graag persoonlijk advies op basis van jouw wensen. Create your own urban jungle!

We merken dat het belang van planten vaak wordt onderschat onder jongeren. Planten zuiveren de lucht en zorgen voor zuurstof. Essentieel in ons hele ecosysteem dus! Wij willen planten leuk maken en de keuzestress wegnemen.

Kimberly van jngl

Voor elk gekochte plant, planten wij een boom terug

We zetten ons niet alleen in om de keuze zo eenvoudig mogelijk te maken maar ook voor het behouden van de natuur. Bomen en planten zorgen voor zuurstof en houden de aarde in balans. Ondanks dit gegeven werden er in 2019 zo'n 11.9 miljoen (!) hectaren bos gekapt1. Dat zijn meer dan 23 miljoen voetbalvelden vol met bomen. Daarom planten wij een boom voor elke kamerplant dat gekocht wordt via jngl. Zo streven we ernaar om de wereld een beetje groener te maken.