Ga naar hoofdinhoud

Vetplant

Vetplanten zijn tegenwoordig ontzettend populair, niet zo raar ook: ze zijn gemakkelijk in de verzorging Γ©n passen in ieder interieur! Van groot tot klein, in allerlei soorten groen en in allerlei vormen. De vetplant past overal bij en is makkelijk te onderhouden. De vetplant slaat water op in zijn bladeren en kan dus lang mee!

Eigenschappen
Plek in huis
Watergift
Hoogte plant
Potmaat

  Een vetplant in huis geeft sfeer en kost in principe weinig tijd. Geef de vetplant een keer in de week water en je hebt er veel plezier van. Door de dikke bladeren kan de vetplant water opslaan, waar hij dan weer een week mee vooruit kan. Vetplanten staan het liefst in de vensterbank, daar krijgen zij veel zonlicht en daar zijn ze gek op. Het is goed om te weten dat je het beste de vetplant ieder jaar kan verpotten, zo kunnen ze lekker blijven groeien!

  Alle plus- en minpunten op een rij

  De vetplant is ondertussen een begrip in de plantenwereld. Deze planten, groot of klein kosten weinig tijd en geven sfeer. Geef de vetplant zo'n een keer per week een klein beetje water en je hebt er ontzettend lang plezier van!

  • Makkelijke verzorging

   Temperatuur

   Vetplanten zijn niet zo moeilijk, ze kunnen daarom ook vele temperaturen verdragen. Ook temperatuurverschillen zijn niet zo nauw bij deze vetplanten. Vetplanten groeien overdag gemiddeld het best met een temperatuur van rond de 20Β°C. Dat lijkt best warm, maar wanneer het zonnetje in je huis schijnt is het in de vensterbank al snel warm. 'S nachts kan de vetplant veel verdragen, als de temperatuur maar niet onder de 0Β°C komt.

   Minimale temperaturen

   20 ºcOverdag
   0 ºc’s Nachts