Ga naar hoofdinhoud

Senecio

Dit leuke vetplantje heeft weinig zorg nodig en heeft veel liefde om te geven. De Senecio, beter bekend als het Erwtenplantje is een makkelijke huisgenoot en maakt ieder hoekje in je huis, hoe klein dan ook, een stukje groener. De Senecio stamt af van een grote vetplanten familie en komt oorspronkelijk uit het hooggebergte. Dit vetplantje is er ook voor de plantenliefhebbers zonder groene vingers, jackpot dus!

Eigenschappen
Plek in huis
Irrigatie
Hoogte plant
Potmaat
  • Weinig water nodig
  • Niet luchtzuiverend
  • Veel licht
  • Giftig voor huisdieren

Senecio verzorgen

Standplaats

Wat betreft de standplaats maak het de Senecio allemaal vrij weinig uit. Een donker, lichte, vochtige of droge plaats maakt voor dit vetplantje geen verschil. Van een zonnetje wordt de Senecio zeker blij, maar zonder zonlicht doet hij het ook goed. Mocht je de keuze hebben kun je het vetplantje op een lichte plek zetten, ookal maakt het de Senecio niet zo uit, is een beetje daglicht toch het beste voor de meeste kamerplanten.

Bewatering

Zoals bij de meeste vetplanten heeft dit Erwtenplantje ook weinig water nodig. Je kunt de Senecio water geven wanneer de grond echt is uitgedroogd, het liefst niet eerder. Te veel water kan het vetplantje beschadigen. Eens in de twee keer water is genoeg om lang te genieten van de Senecio.

Huisdieren

Dit leuke vetplantje is helaas wel giftig. Let er dus op dat huisdieren en kinderen de bladeren niet zien als een lekkere snack, dit kan darmklachten veroorzaken. Mocht het wel gebeuren, neem dan contact op met de huis- of dierenarts.

Luchtzuiverend

Vetplanten zijn erg makkelijk in de verzorging, het enige puntje is dat ze niet bekend staan om de luchtzuivering. De Senecio zuivert over het algemeen geen lucht, hij heeft weer zijn eigen kwaliteiten!

Verpotten/bemesten

De Senecio is geen harde groeier, dus verpotten zal niet vaak nodig zijn. Als je van plan bent om de Erwtenplant wel te gaan verpotten, kies dan in ieder geval voor een pot die een slag groter is. De beste periode om je Senecio te verpotten is in de lente, dan is hij sterk genoeg.

Ziektes

De Senecio is niet erg gevoelig voor ziektes. Voor de zekerheid kun je de bladeren af en toe checken op witte stippen, maar dat zal niet vaak nodig zijn.