Ga naar hoofdinhoud

Deze planten houden van een zonnige vensterbank

Bijgewerkt:

Planten op zonnige zonnenbank Je hebt er vast wel eentje in je huis, een vensterbank die vol op de zon staat. Dit zorgt voor veel licht en warmte in je huis en is wat dat betreft perfect. Het wordt echter lastiger wanneer je graag een plant op deze vensterbank wilt zetten. Niet alle klanten kunnen namelijk tegen de volle zon. Wij helpen je daarom graag bij het uitzoeken van de beste plant voor jouw vensterbank.

Yucca

De Yucca is een sterke kamerplant. Dit komt door zijn grote stam waarin hij veel water kan opslaan. De Yucca is afkomstig uit Mexico. Hier is hij gewend aan veel zon en weinig water. Daarmee is dit een perfecte plant voor een zonnige vensterbank!

Alocasia

Een Alocasia staat bekend om zijn lange stengels met daaraan een groot blad. Er zijn veel verschillende soorten Alocasia planten. De Alocasia stamt uit Azië en is met name in India veel te vinden. De plant houdt van een zonnige standplaats. Een raam op het zuiden is daarom een prima plek.

Musa

De Musa staat beter bekend als de bananenplant. De bananenplant is afkomstig uit Costa Rica. Hier staat de plant nog steeds op grote plantages voor de productie van de bananen op jouw fruitschaal. Een Musa is gewend aan veel zonlicht. Daarom is dit een geschikte plant voor in jouw zonnige vensterbank.

Euphorbia Cactus

Van alle cactus soorten die er zijn is de Euphorbia cactus zeker de bekendste. Deze cactus is met name bekend door zijn vele figurante rollen in veel western films. De Euphorbia Cactus heeft zelden water nodig en kan goed tegen warmte. Hij is gewend aan een droge en zonnige omgeving. Een standplaats in de volle zon is daarom prima voor deze plant.

We hopen je met deze tips geholpen te hebben in jouw zoektocht naar de juiste plant voor je zonnige vensterbank! Benieuwd naar welke plant bij jou past? Neem dan contact met ons op via onze live chat en we helpen je graag verder.