Ga naar hoofdinhoud

Alocasia

De Alocasia heeft zijn roots liggen in het regenwoud van Azië. Deze plant staat ook wel bekend als de Olifantsoor. Die bijnaam heeft hij te danken aan de vorm van zijn bladeren. Wanneer de plant de ruimte heeft om te groeien worden zijn bladeren zo groot dat ze door de lokale bevolking worden gebruikt als paraplu. Een Alocasia is een geliefde kamerplant maar vergt wel wat onderhoud.

Eigenschappen
Plek in huis
Watergift
Hoogte plant
Potmaat
 • Gratis verzonden vanaf €35 (anders €2,95)
 • Rechtstreeks van de kweker, in 2–3 werkdagen geleverd
One Tree PlantedKoop een plant, wij planten een boom.LuchtzuiverendAlocasia Portadora Een plant zo sterk als een olifant 80 cm 21 cm Vaak water nodigAlocasia Portadora32,00LuchtzuiverendAlocasia Cucullata Olifant in huis 65 cm 19 cm Vaak water nodigAlocasia Cucullata28,75LuchtzuiverendAlocasia Macrorrhizos Een fijne huisgenoot 60 cm 17 cm Regelmatig waterAlocasia Macrorrhizos30,25
Uitgelicht
LuchtzuiverendAlocasia Portadora Een plant zo sterk als een olifant 90 cm 21 cm Vaak water nodigAlocasia Portadora32,00
Alocasia Zebrina Altijd voorrang 100 cm 24 cm Veel water nodigAlocasia Zebrina68,50LuchtzuiverendAlocasia Wentii De oren van een olifant zijn er niks bij 65 cm 19 cm Regelmatig water nodigAlocasia Wentii28,75LuchtzuiverendAlocasia Lauterbachiana Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en de kleur is.. 70 cm 19 cm Gemiddeld water nodigAlocasia Lauterbachiana28,75LuchtzuiverendAlocasia Portadora Grote groene golfer 120 cm 35 cm Vaak water nodigAlocasia Portadora83,00Luchtzuiverend3x Alocasia Polly Groene driehoek 30 cm 12 cm Heel vaak3x Alocasia Polly24,25LuchtzuiverendAlocasia Wentii De olifant in de kamer 70 cm 24 cm Vaak, in kleine beetjesAlocasia Wentii43,50LuchtzuiverendAlocasia Cucullata Pijlvormige Pracht 70 cm 17 cm Vaak water nodigAlocasia Cucullata32,00LuchtzuiverendAlocasia Cucullata Jungle Jazz 80 cm 21 cm Vaak water nodigAlocasia Cucullata38,00Uitverkocht :-(LuchtzuiverendAlocasia Zebrina De zebraplant vol met liefde 70 cm 19 cm Regelmatig water nodigAlocasia Zebrina33,25Uitverkocht :-(LuchtzuiverendAlocasia Cucullata Deze exotische Alocasia is een perfecte toevoeging voor jouw eigen urban jungle! 100 cm 27 cm Gemiddeld water nodigAlocasia Cucullata66,00Uitverkocht :-(2x Alocasia Stingray Deze tropische plant laat je verbazen! 45 cm 12 cm Veel water nodig2x Alocasia Stingray30,25Uitverkocht :-(LuchtzuiverendAlocasia Dragon Scale Drakenmagie in Huis 25 cm 12 cm VaakAlocasia Dragon Scale28,75Uitverkocht :-(LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudAlocasia Cucullata Handlezen met Boeddha 70 cm 24 cm Vaak water nodigAlocasia Cucullata46,50Uitverkocht :-(LuchtzuiverendAlocasia Cucullata Voor de jungle in jou 110 cm 24 cm Veel water nodigAlocasia Cucullata59,00

Reviews voor de Alocasia

1Review
100%Beveelt de Alocasia aan
Beveelt de Alocasia Zebrina aan
M op 19 augustus 2021

“Modern en super leuke plant. Was iets kleiner dan verwacht maar hij begint al te groeien!”

 • Veel water nodig
 • Licht luchtreinigend
 • Niet direct zonlicht, wel een lichte plaats
 • Giftig voor huisdieren
Hoe groot wordt een Alocasia?

Alocasia vallen snel op door de grote gevormde bladeren! In de natuur kan een Alocasia's tot wel 4 meter hoog groeien, de bladeren worden dan zo groot dat de lokale bevolking ze gebruikt als paraplu! Maar ook als kamerplant is het niet uitzonderlijk dat een Alocasia groeit tot het plafond.

Hoeveel water geef je een Alocasia?

De potgrond van een Alocasia moet altijd lichtvochtig zijn. Gemiddeld heeft de Alocasia twee tot drie maal per week water nodig, afhankelijk van de tijd van het jaar, de temperatuur en het formaat van je plant.

Alocasia verzorgen

In de Aziatische regenwouden groeit deze plant vaak erg hoog om veel zon te vangen. Ook bij jou thuis staat hij graag direct in het zonnetje. Deze plant is namelijk gewend in om een dichtbegroeid gebied te staan. Wanneer hij te weinig licht krijgt, groeien de stengels van de plant. Zo hoopt hij in het regenwoud boven alle andere planten uit te komen om daglicht op te vangen. Wanneer hij echter te hoog groeit bij jou in huis, kunnen de stengels van de plant ombuigen of zelfs afbreken door de zware bladeren die ze moeten dragen. De Alocasia heeft dagelijks zo’n vijf uur zonlicht nodig. Draai de plant regelmatig een kwart, hij groeit namelijk naar de zon toe. Zorg dat de plant overdag nooit kouder staat dan 18°C.

Bewatering

De stengels van deze plant vullen zich met water. Daarom is het belangrijk om voldoende water te geven, anders gaan de stengels van de plant slap hangen en kunnen ze zelfs knakken. Zorg daarom dat de grond altijd licht vochtig is. Dit kun je makkelijk testen door je vinger in de potgrond van de plant te steken. Is je vinger droog? Geef de plant dan lauwwarm water. Niet te veel, als de wortels onder water komen te staan dan krijgt je plant wortelrot. Wanneer de bladeren gele of bruine randen krijgen dan is dit een teken dat ze teveel water hebben gehad en de wortels zijn gaan rotten. Dit geldt trouwens niet voor de onderste bladeren. Deze stoot de plant namelijk af om plaats te maken voor nieuwe. Gemiddeld heeft de Alocasia twee tot drie maal per week water nodig. Dit is afhankelijk van de tijd van het jaar en de temperatuur.

We raden je daarnaast aan om de plant regelmatig te besproeien met een plantenspuit. De plant is namelijk gewend om in een vochtige omgeving te staan.

Huisdieren

De plant is niet giftig maar het sap in de plant kan wel voor irritatie zorgen wanneer dit in aanraking komt met de huid. Let er daarom op dat huisdieren niet aan de stegels van de plant gaan kauwen.

Voeding

Het geven van plantenvoeding in de lente en zomer is aan te raden. Doe dit ongeveer eens in de twee weken. Dat kan gewoon met standaard plantenvoeding of voeding voor groene kamerplanten. geef in de winter en herfst absoluut geen voeding, dat zorgt voor beschadiging aan de plant.

Luchtzuiverend

Een echte luchtreiniger is de Alocasia niet maar alle kleine beetjes helpen. Licht lucht reinigend is hij namelijk wel en dat is toch een mooie bijkomstigheid!

Alle plus- en minpunten op een rij

De Alocasia is het zonnetje in huis. Deze kamerplant staat het liefst zo veel mogelijk in de zon. Deze plant is over het algemeen vrij makkelijk, maar heeft wel veel water nodig. Daarnaast is het ook aan te raden om de plant regelmatig te besproeien met water. De Alocasia is licht luchtreinigend, niet ontzettend veel, maar alle kleine beetjes helpen!

 • Mooie grote bladeren
 • Licht luchtreinigend
 • Veel water nodig
 • Veel zon nodig

Temperatuur

De Alocasia heeft zijn roots liggen in het regenwoud van Azië dus is wel wat luchtvochtigheid gewend. Hij heeft graag overdag een temperatuur van ongeveer 18℃ en 's nachts rond de 12℃. Als het maar niet te warm of te koud wordt vind deze kamerplant het allemaal prima!

Minimale temperaturen

18 ºcOverdag
12 ºc’s Nachts