Ga naar hoofdinhoud

Goudpalm (Dypsis lutescens)

Goudpalm transparant vooraanzicht
Lengte170 cm
Linda, 170 cm hoog
Lengte110 cm
Goudpalm
Goudpalm
Goudpalm Blad
Lengte check
Groene Oase, Goud in Huis

Glijd je voeten in je comfortabele pantoffels, gooi die deur open en verwelkom de ultieme tropische sfeermaker in je huis: de Goudpalm, oftewel Dypsis lutescens. Deze vorstelijke plant, bekend om haar schitterend groene, veervormige bladeren, is de ongekroonde koningin van de luchtzuiverende kamerplanten. Met een hoogte van 110 cm, is deze groene dame een levend standbeeld dat je interieur een vleugje van de tropen geeft. Haar lange, elegante bladeren, die vanuit het hart van de plant groeien, doen denken aan een wuivende palmboom op een tropisch eiland. En hoewel ze geen bloemen heeft, maakt ze dat ruimschoots goed met haar schitterende, goudkleurige stelen - vandaar de naam Goudpalm.

Het verzorgen van je Goudpalm is net zo ontspannend als een wandeling op een zonovergoten strand. Ze houdt van een beetje schaduw, dus zet haar niet in de volle zon, maar wel op een lichte plek. En zorg voor een cocktail van licht vochtige grond – maar niet drassig! – en een snufje plantenvoeding in de lente en zomer. De Goudpalm laat je weten wanneer ze een trimbeurt nodig heeft: als de onderste bladeren bruin worden, knip ze dan weg. Geen zorgen, ze groeit gewoon nieuwe aan de top! Het is alsof je je eigen kleine, luchtzuiverende, onverwoestbare tropische eiland in huis hebt.

Veel water nodig
Sterk luchtreinigend
Indirect zonlicht
Niet giftig
Lengte

De minimale lengte van de plant inclusief kweekpot in centimers.

: 110 cm
21 cm
4650 incl. BTW
Op voorraad
  • Gratis verzonden vanaf €35 (anders €2,95)
  • Rechtstreeks van de kweker, in 2–3 werkdagen geleverd
  • Voor elke gekochte plant, planten wij een boom
Vers van de kweker.

Jouw plant wordt altijd direct vanaf de kweker verzonden. Met strenge kwaliteitscontroles zorgen we ervoor dat jouw plant goed wordt afgeleverd en klaar is om zijn vleugels…eeuh…bladeren te spreiden.

Vers van de kweker
Veilige verzending
Stevig verpakt.

Om er voor te zorgen dat jouw plant netjes wordt afgeleverd, gebruiken we een speciaal ontwikkelde verpakking die ervoor zorgt dat jouw plant onderweg niets overkomt.

Plant een boom.

Voor elke verkochte kamerplant planten wij met onze partner One Tree Planted een boom. Zo maken we de wereld een beetje groener en verminderen we de CO2 uitstoot.

Koop een plant, plant een boom