Ga naar hoofdinhoud

Caryota Mitis (Vinnetjespalm)

Caryota Mitis transparant vooraanzicht
Lengte170 cm
Linda, 170 cm hoog
Lengte110 cm
Caryota Mitis
Caryota Mitis
Caryota Mitis Schuinaanzicht
Caryota Mitis Blad
Lengte check
Aaibare Reus

Tussen je huiskamerplanten heeft deze Caryota Mitis, of beter bekend als de vinnetjespalm, de potentie om een subtiele hoogvlieger te zijn. Zijn oorsprong ligt in de tropische regio's van Azië, van India tot Java en het zuiden van China. Maar maak je geen zorgen, hij is helemaal tevreden met een bescheiden plekje in jouw woonkamer. De vinnetjespalm heeft bijna 'aaibare' veervormige bladeren met kleine deelblaadjes. Maar vergis je niet, ondanks zijn vriendelijke uitstraling heeft hij een verrassend stoer karakter. Zijn stengels kunnen namelijk wel tot 10 meter hoog en 15 cm dik worden. De paarse bloemen en donkerpaarse of rode vruchten maken zijn uiterlijk compleet, maar let op, ze zijn schadelijk voor mensen dus houd ze buiten bereik.

Zijn verzorging is eenvoudig: zorg dat de grond van de vinnetjespalm continu vochtig blijft door hem regelmatig kleine beetjes water te geven. Hij staat graag op een donkere plek of in de schaduw, maar als je merkt dat hij niet meer groeit of er te weinig nieuw blad verschijnt, zet hem dan wat dichter bij het raam.

Veel water nodig
Nee
Houdt van schaduw
Niet giftig
Lengte

De minimale lengte van de plant inclusief kweekpot in centimers.

: 110 cm
27 cm
8300 incl. BTW
Op voorraad
  • Gratis verzonden vanaf €35 (anders €2,95)
  • Rechtstreeks van de kweker, in 2–3 werkdagen geleverd
  • Voor elke gekochte plant, planten wij een boom
Vers van de kweker.

Jouw plant wordt altijd direct vanaf de kweker verzonden. Met strenge kwaliteitscontroles zorgen we ervoor dat jouw plant goed wordt afgeleverd en klaar is om zijn vleugels…eeuh…bladeren te spreiden.

Vers van de kweker
Veilige verzending
Stevig verpakt.

Om er voor te zorgen dat jouw plant netjes wordt afgeleverd, gebruiken we een speciaal ontwikkelde verpakking die ervoor zorgt dat jouw plant onderweg niets overkomt.

Plant een boom.

Voor elke verkochte kamerplant planten wij met onze partner One Tree Planted een boom. Zo maken we de wereld een beetje groener en verminderen we de CO2 uitstoot.

Koop een plant, plant een boom