Ga naar hoofdinhoud
Beaucarnea transparant vooraanzicht
Lengte170 cm
Linda, 170 cm hoog
Lengte70 cm
Beaucarnea
Beaucarnea
Beaucarnea Close-up
Lengte check
Olifant in aantocht!

Deze lange plant lijkt wel een beetje op een heuse boom. Toch is het echt een kamerplant. Dat deze knoest van een plant de bijnaam ‘Olifantspoot’ draagt zal je vast niks verbazen. De Beaucarnea komt helemaal uit het oosten van Mexico en heeft dan ook volle zon nodig om dit klimaat zo goed mogelijk te imiteren. De perfecte plaats is daarom ook bij het raam, zo krijgt de plant voldoende licht om te blijven groeien. Geen zorgen, de stam zal hierdoor niet opeens door je plafond heen gaan! Heb je nou geen enorm zonnige plek in de aanbieding? De Beaucarnea overleeft ook prima in een beetje schaduw.

Een tip van de kweker: ‘Zorg dat de bladeren vrij kunnen hangen zonder een muur, gordijn of iets dergelijks aan te raken. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de bladeren bruin worden!’ Altijd handig om te weten!

Wat het water geven betreft is deze plant niet veeleisend. De stevige knoest onderaan de stam dient als waterreservoir. Je hoeft deze plant dus pas weer een slokje te geven als de grond al langere tijd droog aanvoelt. Heel handig als je regelmatig van huis bent! Een leuk weetje over deze plant is dat de jongste planten die verkocht worden al drieënhalf jaar oud zijn. Sommige planten zijn zelfs al vijftien voordat ze bij jou thuis komen te staan. Als je deze plant heel veel zonlicht geeft kan het zelfs zijn dat de Beaucarnea tot bloei komt. Er verschijnen dan witte bloemetjes tussen de bladeren die de plant een nóg tropischer uiterlijk geven!

Weinig water nodig
Licht luchtreinigend
Direct zonlicht
Niet giftig
Lengte

De minimale lengte van de plant inclusief kweekpot in centimers.

: 55 cm70 cm90 cm
21 cm
3600 incl. BTW
Op voorraad
  • Gratis verzonden vanaf €35 (anders €2,95)
  • Rechtstreeks van de kweker, in 2–3 werkdagen geleverd
  • Voor elke gekochte plant, planten wij een boom
Vers van de kweker.

Jouw plant wordt altijd direct vanaf de kweker verzonden. Met strenge kwaliteitscontroles zorgen we ervoor dat jouw plant goed wordt afgeleverd en klaar is om zijn vleugels…eeuh…bladeren te spreiden.

Vers van de kweker
Veilige verzending
Stevig verpakt.

Om er voor te zorgen dat jouw plant netjes wordt afgeleverd, gebruiken we een speciaal ontwikkelde verpakking die ervoor zorgt dat jouw plant onderweg niets overkomt.

Plant een boom.

Voor elke verkochte kamerplant planten wij met onze partner One Tree Planted een boom. Zo maken we de wereld een beetje groener en verminderen we de CO2 uitstoot.

Koop een plant, plant een boom