Ga naar hoofdinhoud
Beaucarnea transparant vooraanzicht
Lengte170 cm
Linda, 170 cm hoog
Lengte90 cm
Beaucarnea
Beaucarnea
Beaucarnea Close-up
Lengte check
Olifant in aantocht!

De Beaucarnea heeft zo’n volle bos haren (lees: bladeren) dat er ze er zelfs een bijnaam aan heeft overgehouden; maak kennis met de Ponytail! Mocht je deze bijnaam nou helemaal niet vinden passen dan kun je deze plant ook ‘Olifantspoot’ noemen. Dit is de Nederlandse naam die ze heeft gekregen vanwege - je raadt het al - de knoestige stam die kenmerkend is voor deze plant.

Naast dat de stam er gewoon heel indrukwekkend uitziet heeft deze ook een uiterst handige functie. Net als een kameel kan de plant namelijk water opslaan in het dikke gedeelte onderaan de stam. Ben je nou niet zo consistent met water geven? Dat geeft bij deze plant helemaal niks! Pas als de grond een paar dagen lang droog aanvoelt is het tijd voor een beetje water.

Wat wel heel belangrijk is voor de Beaucarnea is zonlicht. Zet deze plant dus gerust voor je raam neer. De Beaucarnea komt van origine uit het heerlijk warme Mexico en heeft dus behoefte aan een lichte standplaats. Een tip van de kweker is om de plant op een plek neer te zetten waar de bladeren geen muren, gordijnen of dergelijke aanraken. Hierdoor kunnen de bladeren namelijk opeens bruin worden!

100% beveelt deze plant aan

Bekijk 1 review
Weinig water nodig
Licht luchtreinigend
Direct zonlicht
Niet giftig
Lengte

De minimale lengte van de plant inclusief kweekpot in centimers.

: 55 cm70 cm90 cm
24 cm
4650 incl. BTW
Op voorraad
  • Gratis verzonden vanaf €35 (anders €2,95)
  • Rechtstreeks van de kweker, in 2–3 werkdagen geleverd
  • Voor elke gekochte plant, planten wij een boom
Vers van de kweker.

Jouw plant wordt altijd direct vanaf de kweker verzonden. Met strenge kwaliteitscontroles zorgen we ervoor dat jouw plant goed wordt afgeleverd en klaar is om zijn vleugels…eeuh…bladeren te spreiden.

Vers van de kweker
Veilige verzending
Stevig verpakt.

Om er voor te zorgen dat jouw plant netjes wordt afgeleverd, gebruiken we een speciaal ontwikkelde verpakking die ervoor zorgt dat jouw plant onderweg niets overkomt.

Plant een boom.

Voor elke verkochte kamerplant planten wij met onze partner One Tree Planted een boom. Zo maken we de wereld een beetje groener en verminderen we de CO2 uitstoot.

Koop een plant, plant een boom