Ga naar hoofdinhoud

Theeplant

Camellia Sinensis

Camellia Sinensis transparant vooraanzicht
Camellia Sinensis
Camellia Sinensis Blad
Camellia Sinensis Sfeerbeeld
Tijd voor een kopje thee

Duizenden jaren geleden kwamen de mensen in China op het geweldige idee om de bladeren van de Camellia Sinensis samen met gekookt water te drinken. En thee was geboren. Nu kun jij thuis ook van deze heerlijke drank genieten. Vers van de pers.. uhm van de plant.

Er gaat zelfs een legende de ronde over de ontdekking van thee. Er zou een pot warm water op hebben gestaan toen er per ongeluk een blad van de Camellia in dwarrelde. Het rook zo lekker dat de mensen besloten er van te proeven. De bladeren van deze plant zijn nu over de hele wereld bekend. Het drinken van thee kan je focus verbeteren, bevat antioxidanten en is ook nog eens goed voor je maag. Genoeg reden om eens een blaadje te proberen.

Geef deze smakelijke plant een plekje zonder direct zonlicht. Daar houdt ze niet zo van. Verder vindt ze heel veel prima. Zo kan ze ook overleven als ze half in de schaduw staat. De Camellia houdt wel van een slokje water. Regelmatig kleine beetjes water, daar wordt ze heel blij van. Ze geeft je er prachtige bladeren voor terug!

Gemiddeld waterverbruikt
Niet luchtzuiverend
Licht zonnige plek
Niet giftig
Lengte

De minimale lengte van de plant inclusief kweekpot in centimers.

: 40 cm50 cm
12 cm
2475 incl. BTW
Op voorraad
  • Gratis verzonden vanaf €35 (anders €2,95)
  • Rechtstreeks van de kweker
  • Voor elke gekochte plant, planten wij een boom
Vers van de kweker.

Jouw plant wordt altijd direct vanaf de kweker verzonden. Met strenge kwaliteitscontroles zorgen we ervoor dat jouw plant goed wordt afgeleverd en klaar is om zijn vleugels…eeuh…bladeren te spreiden.

Vers van de kweker
Veilige verzending
Stevig verpakt.

Om er voor te zorgen dat jouw plant netjes wordt afgeleverd, gebruiken we een speciaal ontwikkelde verpakking die ervoor zorgt dat jouw plant onderweg niets overkomt.

Plant een boom.

Voor elke verkochte kamerplant planten wij met onze partner One Tree Planted een boom. Zo maken we de wereld een beetje groener en verminderen we de CO2 uitstoot.

Koop een plant, plant een boom