Ga naar hoofdinhoud
⚠️ Bestelpauze: de webshop is tijdelijk gesloten – lees hier meer.

Chamaelobivia Erecta (Pindacactus)

Chamaelobivia Erecta transparant vooraanzicht
Lengte170 cm
Linda, 170 cm hoog
Lengte24 cm
Chamaelobivia Erecta
Chamaelobivia Erecta
Lengte check
Prikkelbaar

Een zonaanbidster als deze kom je niet vaak tegen. Van zonlicht kan deze cactus namelijk niet genoeg krijgen. Voor een raam, op het balkon of in de tuin. Geef de Chamaelobvia een lichte plek en ze is helemaal blij. In de lente en de zomer kun je van haar ook nog eens prachtige bloemen verwachten. Met deze plant kan je echt de bloemetjes buiten zetten!

De bijnaam die deze stekelige vriend draagt is ‘pindacactus’. Zou ze naar pinda’s smaken of is er een andere reden dat ze deze naam heeft gekregen? Wat we wel weten is dat ze uit het Noorden van Argentinië komt. Ze ziet er misschien prikkelbaar uit, maar ze is een schat van een plant. Toch zou ik haar niet proberen te aaien.

Veel water heeft heeft ze niet nodig. Ze is tenslotte een vetplant. Eens per twee weken is vaak al voldoende in de zomer. In de winter nog minder, dan overleeft ze met één keer per maand een beetje water.

Weinig water nodig
Niet luchtzuiverend
Veel licht
Giftig voor huisdieren
Lengte

De minimale lengte van de plant inclusief kweekpot in centimers.

: 24 cm
11 cm
2225 incl. BTW
Tijdelijk niet leverbaar
  • Gratis verzonden vanaf €35 (anders €2,95)
  • Rechtstreeks van de kweker, in 2–3 werkdagen geleverd
  • Voor elke gekochte plant, planten wij een boom
Vers van de kweker.

Jouw plant wordt altijd direct vanaf de kweker verzonden. Met strenge kwaliteitscontroles zorgen we ervoor dat jouw plant goed wordt afgeleverd en klaar is om zijn vleugels…eeuh…bladeren te spreiden.

Vers van de kweker
Veilige verzending
Stevig verpakt.

Om er voor te zorgen dat jouw plant netjes wordt afgeleverd, gebruiken we een speciaal ontwikkelde verpakking die ervoor zorgt dat jouw plant onderweg niets overkomt.

Plant een boom.

Voor elke verkochte kamerplant planten wij met onze partner One Tree Planted een boom. Zo maken we de wereld een beetje groener en verminderen we de CO2 uitstoot.

Koop een plant, plant een boom