Ga naar hoofdinhoud
Coffea Arabica transparant vooraanzicht
Lengte170 cm
Linda, 170 cm hoog
Lengte25 cm
Coffea Arabica
Coffea Arabica
Coffea Arabica Vooraanzicht
Coffea Arabica Vooraanzicht
Coffea Arabica Close-up
Coffea Arabica Close-up
Lengte check
Dat is straffe koffie

Maak kennis met de Coffea Arabica, of gewoon de koffieplant zoals veel mensen hem kennen. Deze plant wordt helemaal uit Ethiopië overgebracht om ons de kleine, bruine bonen te geven waar wij allemaal zo van houden. De bonen van de Arabica zijn zo gewild dat driekwart van alle koffie er van gemaakt wordt. Misschien is het toch beter om gewoon van de plant te genieten ;)

Zo’n 500 jaar geleden begon het gebruik van deze plant door Ethiopische geitenhoeders. Zij merkten dat hun vee opeens heel onrustig werd en besloten om de planten waar de geiten van gegeten hadden eens uit te proberen. Ze verpulverden de bonen, goten er heet water overheen en waren verbluft door de smaak en het aroma. Smaakt versgemalen koffie jou ook altijd zo goed?

Deze plant heeft redelijk wat water nodig! Geef de Arabica kleine wel beetjes water per keer. De koffieplant vind het ook heerlijk als je hem met water besproeit. De lucht in een kamer is vaak te droog voor de Arabica. Sproeien helpt ook om stof van de bladeren weg te houden. Hierdoor kan de Arabica zonlicht beter opnemen en nog beter groeien!

Omdat de plant gekweekt wordt onder gefilterd licht kan deze niet goed tegen direct zonlicht. Wel heeft de Arabica vijf uur per dag zonlicht nodig! Tja, wie niet?

Gemiddelde waterbehoefte
Licht luchtreinigend
Niet direct zonlicht, wel een lichte plaats
Niet giftig
Lengte

De minimale lengte van de plant inclusief kweekpot in centimers.

: 25 cm
12 cm
2100 incl. BTW
Op voorraad
  • Gratis verzonden vanaf €35 (anders €2,95)
  • Rechtstreeks van de kweker, in 2–3 werkdagen geleverd
  • Voor elke gekochte plant, planten wij een boom
Vers van de kweker.

Jouw plant wordt altijd direct vanaf de kweker verzonden. Met strenge kwaliteitscontroles zorgen we ervoor dat jouw plant goed wordt afgeleverd en klaar is om zijn vleugels…eeuh…bladeren te spreiden.

Vers van de kweker
Veilige verzending
Stevig verpakt.

Om er voor te zorgen dat jouw plant netjes wordt afgeleverd, gebruiken we een speciaal ontwikkelde verpakking die ervoor zorgt dat jouw plant onderweg niets overkomt.

Plant een boom.

Voor elke verkochte kamerplant planten wij met onze partner One Tree Planted een boom. Zo maken we de wereld een beetje groener en verminderen we de CO2 uitstoot.

Koop een plant, plant een boom