Ga naar hoofdinhoud

Ctenanthe Amagris (Gebedsplant)

Ctenanthe Amagris transparant vooraanzicht
Lengte170 cm
Linda, 170 cm hoog
Lengte20 cm
Ctenanthe Amagris
Ctenanthe Amagris
Lengte check
Opvouwbare schoonheid

Als je op zoek bent naar iets speciaals voor je plantencollectie, kijk dan eens naar de Ctenanthe Amagris. Deze plant komt oorspronkelijk uit de regenwouden van Brazilië en staat bekend om zijn kleurrijke bladeren, met donkergroene nerven en een paarse onderkant. Het is een variant van de Calathea Amagris en wordt ook wel de "visgraat gebedsplant" genoemd, vanwege de manier waarop de bladeren 's nachts omhoog sluiten, als handen die in gebed zijn gevouwen.

De Amagris is niet de gemakkelijkste plant om te verzorgen, maar als je de juiste omstandigheden kunt creëren, zal hij je belonen met zijn levendige kleuren. De plant houdt van een regelmatig watergift en een licht vochtige grond. Probeer de grond nooit te droog of te nat te laten worden. Een simpele vingertest kan je helpen om te bepalen wanneer het tijd is om water te geven. Wat de lichtomstandigheden betreft, houdt deze plant van helder maar indirect zonlicht. Plaats hem in de buurt van een oost- of noordgericht raam achter lichte gordijnen, zodat hij minimaal zes uur per dag gediffuusd zonlicht ontvangt. Te weinig licht kan de bladpatronen en kleuren van de plant aantasten.

Gemiddeld water nodig
Licht luchtzuiverend
Indirect zonlicht
Niet giftig
Lengte

De minimale lengte van de plant inclusief kweekpot in centimers.

: 20 cm
12 cm
2425 incl. BTW
Tijdelijk niet leverbaar
  • Gratis verzonden vanaf €35 (anders €2,95)
  • Rechtstreeks van de kweker, in 2–3 werkdagen geleverd
  • Voor elke gekochte plant, planten wij een boom
Vers van de kweker.

Jouw plant wordt altijd direct vanaf de kweker verzonden. Met strenge kwaliteitscontroles zorgen we ervoor dat jouw plant goed wordt afgeleverd en klaar is om zijn vleugels…eeuh…bladeren te spreiden.

Vers van de kweker
Veilige verzending
Stevig verpakt.

Om er voor te zorgen dat jouw plant netjes wordt afgeleverd, gebruiken we een speciaal ontwikkelde verpakking die ervoor zorgt dat jouw plant onderweg niets overkomt.

Plant een boom.

Voor elke verkochte kamerplant planten wij met onze partner One Tree Planted een boom. Zo maken we de wereld een beetje groener en verminderen we de CO2 uitstoot.

Koop een plant, plant een boom