Ga naar hoofdinhoud

Phlebodium Aureum (Blauwvaren)

Phlebodium Aureum transparant vooraanzicht
Lengte170 cm
Linda, 170 cm hoog
Lengte40 cm
Phlebodium Aureum
Phlebodium Aureum
Phlebodium Aureum Blad
Lengte check
Als een aap in de bomen

Je zou het niet zo snel zeggen, maar de Phlebodium Aureum behoort tot de familie van de varens. De unieke blauwgroene bladeren zijn breed en hangen sierlijk lang de zijden. Deze plant draagt dan ook de bijnaam ‘Blauwvaren’ of ‘Zinkvaren’.

De Blauwvaren is van nature een epifyt. Dit betekent dat ze zich normaal gesproken in bomen nestelt waar ze eigenlijk een soort parasiet is. Hiervoor heeft ze speciale wortels om de hoogten in te klimmen. Toch zal ze niet zo snel in je gordijnen klimmen.

Je kan de Phlebodium zowel een beetje in de schaduw als in het licht zetten. Alleen van de felle zon wordt ze niet zo blij. De Blauwvaren houdt van constant een beetje vochtige wortels. Giet het water aan de zijkanten erin. Dit voorkomt een ‘kaal hart’. Wil je de blauwvaren echt verwennen, geef haar dan ook af en toe een sproeibeurt.

Vrij veel water nodig
Sterk luchtzuiverend
Veel licht
Niet giftig
Lengte

De minimale lengte van de plant inclusief kweekpot in centimers.

: 40 cm
17 cm
3325 incl. BTW
Op voorraad
  • Gratis verzonden vanaf €35 (anders €2,95)
  • Rechtstreeks van de kweker, in 2–3 werkdagen geleverd
  • Voor elke gekochte plant, planten wij een boom
Vers van de kweker.

Jouw plant wordt altijd direct vanaf de kweker verzonden. Met strenge kwaliteitscontroles zorgen we ervoor dat jouw plant goed wordt afgeleverd en klaar is om zijn vleugels…eeuh…bladeren te spreiden.

Vers van de kweker
Veilige verzending
Stevig verpakt.

Om er voor te zorgen dat jouw plant netjes wordt afgeleverd, gebruiken we een speciaal ontwikkelde verpakking die ervoor zorgt dat jouw plant onderweg niets overkomt.

Plant een boom.

Voor elke verkochte kamerplant planten wij met onze partner One Tree Planted een boom. Zo maken we de wereld een beetje groener en verminderen we de CO2 uitstoot.

Koop een plant, plant een boom