Ga naar hoofdinhoud

Phlebodium Aureum (Blauwvaren)

Phlebodium Aureum transparant vooraanzicht
Lengte170 cm
Linda, 170 cm hoog
Lengte48 cm
Phlebodium Aureum
Phlebodium Aureum
Lengte check
Alles behalve laag-bij-de-gronds

De Phlebodium is zeker geen laag-bij-de-grondse plant. Oorspronkelijk komt ze alleen voor in de hoogste toppen van de bomen waar ze als epifyt groeit. Ze nestelt zich in een boom en gebruikt haar rizomen (wortelstokken) om naar nieuwe plekken te klimmen. Ze is dus eigenlijk een ‘parasiet’. Wie weet klimt ze wel uit haar pot en in je gordijnen (grapje, zó goed is ze niet in klimmen).

Door haar lichtgroen-grijs-paarse kleur heeft ze de bijnaam ‘Blauwvaren’ gekregen. Deze geboren klimmer houdt van vochtige wortels, zonder dat er water op de bodem blijft staan. Geef kleine beetjes water per keer en giet het aan de zijkanten erin. Heb je nog wat tijd over, besproei haar dan ook eens in de zoveel tijd met waterstof. Ongedierte krijgt dan geen kans om op de bladeren te gaan zitten!

De Phlebodium houdt niet van de felle zon. Ze komt uit de tropische oerwouden van Midden Amerika en is dus gewend aan een beetje schaduw, maar ze heeft het liefst een hoop indirect licht. Met een exemplaar van de Blauwvaren in je huis heb je niet alleen een prachtig decoratiestuk, de lucht wordt ook nog eens enorm gezuiverd!

Vrij veel water nodig
Sterk luchtzuiverend
Veel licht
Niet giftig
Lengte

De minimale lengte van de plant inclusief kweekpot in centimers.

: 40 cm
17 cm
2350 incl. BTW
Tijdelijk niet leverbaar
  • Gratis verzonden vanaf €35 (anders €2,95)
  • Rechtstreeks van de kweker, in 2–3 werkdagen geleverd
  • Voor elke gekochte plant, planten wij een boom
Vers van de kweker.

Jouw plant wordt altijd direct vanaf de kweker verzonden. Met strenge kwaliteitscontroles zorgen we ervoor dat jouw plant goed wordt afgeleverd en klaar is om zijn vleugels…eeuh…bladeren te spreiden.

Vers van de kweker
Veilige verzending
Stevig verpakt.

Om er voor te zorgen dat jouw plant netjes wordt afgeleverd, gebruiken we een speciaal ontwikkelde verpakking die ervoor zorgt dat jouw plant onderweg niets overkomt.

Plant een boom.

Voor elke verkochte kamerplant planten wij met onze partner One Tree Planted een boom. Zo maken we de wereld een beetje groener en verminderen we de CO2 uitstoot.

Koop een plant, plant een boom