Ga naar hoofdinhoud
⚠️ Bestelpauze: de webshop is tijdelijk gesloten – lees hier meer.

Platycerium (Kokodama)

Platycerium transparant vooraanzicht
Lengte170 cm
Linda, 170 cm hoog
Lengte35 cm
Platycerium
Platycerium
Platycerium Unique selling point
Lengte check
Zwevende Schoonheid

Hier is een nieuwe draai aan je typische hangplant - onze Hertshoornvaren, officieel bekend als de Platycerium. Deze plant, geleverd in een Kokodama, letterlijk "mosbal" in het Japans, is een bal van aarde bedekt met mos waarin de varen groeit. Dit geeft de plant een unieke uitstraling en laat hem letterlijk in de lucht zweven! Wat deze varen uniek maakt, zijn de twee soorten bladeren die hij heeft: de steriele bladeren, die tegen de boom aan liggen om de wortels van de varen te beschermen, en de vruchtbare bladeren die sporen dragen en uit de rhizoom steken of hangen. Deze vreemde vorm maakt hem een intrigerend gespreksonderwerp.

Zorgen voor de Platycerium is eenvoudig. Hij houdt van een plek met indirect zonlicht, aangezien direct zonlicht de Kokodama kan verbranden en bruin kan maken. Tijdens de groeiperiode heeft hij regelmatig water nodig, maar van oktober tot maart gaat hij in rustmodus en heeft hij minder water nodig. Voel gewoon aan het gewicht van de Kokodama - als het licht aanvoelt, is het tijd om water te geven.

Gemiddeld water nodig
Gemiddeld luchtreinigend
Lichte plek, geen volle zon
Niet giftig
Lengte

De minimale lengte van de plant inclusief kweekpot in centimers.

: 40 cm
17 cm
3600 incl. BTW
Beschikbaar vanaf 30-12-2024
  • Gratis verzonden vanaf €35 (anders €2,95)
  • Rechtstreeks van de kweker, in 2–3 werkdagen geleverd
  • Voor elke gekochte plant, planten wij een boom
Vers van de kweker.

Jouw plant wordt altijd direct vanaf de kweker verzonden. Met strenge kwaliteitscontroles zorgen we ervoor dat jouw plant goed wordt afgeleverd en klaar is om zijn vleugels…eeuh…bladeren te spreiden.

Vers van de kweker
Veilige verzending
Stevig verpakt.

Om er voor te zorgen dat jouw plant netjes wordt afgeleverd, gebruiken we een speciaal ontwikkelde verpakking die ervoor zorgt dat jouw plant onderweg niets overkomt.

Plant een boom.

Voor elke verkochte kamerplant planten wij met onze partner One Tree Planted een boom. Zo maken we de wereld een beetje groener en verminderen we de CO2 uitstoot.

Koop een plant, plant een boom