Ga naar hoofdinhoud
Xanthosoma transparant vooraanzicht
Lengte170 cm
Linda, 170 cm hoog
Lengte75 cm
Xanthosoma
Xanthosoma
Lengte check
Frozen Beauty

Xanthosoma, een naam die je niet vaak voorbij ziet komen. Deze lichtgroene plant wordt ook wel ‘Frozen Planet’ genoemd. Als er namelijk dauwdruppels op liggen lijkt het net alsof de hele plant bevroren is met een dikke laag mist eromheen. Ze is familie van de Alocasia, die extra luchtzuiverende kwaliteiten hebben.

In de 17e eeuw is de plant in Afrika terecht gekomen waar ze populair werd als eiwitten- en vitaminebron. Mensen verwerkten haar graag in hun maaltijden. In Suriname, Cuba en Costa Rica wordt ze nog altijd in grote mate in ovenschotels gestopt.

Als je niet van plan bent haar op te eten, zet ‘r dan op een lichte plek en draai haar regelmatig met de andere kant naar de zon toe. Dan groeit ze recht omhoog. In warme periodes heeft Mrs. X 1 à 2 keer per week water nodig, maar in de winter minder vaak.

Veel water nodig
Luchtzuiverend
Indirect zonlicht
Giftig voor huisdieren
Lengte

De minimale lengte van de plant inclusief kweekpot in centimers.

: 75 cm
21 cm
4425 incl. BTW
Op voorraad
  • Gratis verzonden vanaf €35 (anders €2,95)
  • Rechtstreeks van de kweker, in 2–3 werkdagen geleverd
  • Voor elke gekochte plant, planten wij een boom
Vers van de kweker.

Jouw plant wordt altijd direct vanaf de kweker verzonden. Met strenge kwaliteitscontroles zorgen we ervoor dat jouw plant goed wordt afgeleverd en klaar is om zijn vleugels…eeuh…bladeren te spreiden.

Vers van de kweker
Veilige verzending
Stevig verpakt.

Om er voor te zorgen dat jouw plant netjes wordt afgeleverd, gebruiken we een speciaal ontwikkelde verpakking die ervoor zorgt dat jouw plant onderweg niets overkomt.

Plant een boom.

Voor elke verkochte kamerplant planten wij met onze partner One Tree Planted een boom. Zo maken we de wereld een beetje groener en verminderen we de CO2 uitstoot.

Koop een plant, plant een boom