Ga naar hoofdinhoud
Alocasia Lauterbachiana transparant vooraanzicht
Lengte170 cm
Linda, 170 cm hoog
Lengte70 cm
Alocasia Lauterbachiana
Alocasia Lauterbachiana
Alocasia Lauterbachiana Close-up
Lengte check
Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en de kleur is..

.. Rood én groen! Dat zijn de kleuren van de bladeren van de Alocasia! Van origine komt deze kleurrijke plant uit de tropische regenwouden van Zuidoost Azië. Deze exotische plant is door Nederland ‘Olifantsoor’ gedoopt. De reden daarvoor zijn natuurlijk de opvallende bladeren.

In de jaren vijftig was deze plant te vinden in iedere woonkamer. Hij was enorm populair in die tijd. Nu geeft de plant je kamer een vintage uiterlijk, maar hij staat nog altijd even goed in elk interieur. Het is moeilijk deze plant te mismatchen!

De Olifantsoor heeft behoefte aan veel zonlicht. Voor een raam of in een vensterbank is dus de perfecte plek. Daarnaast vindt de Alocasia het fijn om vochtige grond te hebben, zonder dat de wortels in het water staan. Geef ze dus regelmatig water, maar een klein beetje per keer. Besproeien met waterstof is ook een goed idee. Dit is niet alleen goed voor de vochtigheid, maar zo worden ook de insecten weggehouden en stof verwijderd.

Gemiddeld water nodig
Licht luchtreinigend
Niet direct zonlicht, wel een lichte plaats
Giftig voor huisdieren
Lengte

De minimale lengte van de plant inclusief kweekpot in centimers.

: 70 cm
19 cm
2875 incl. BTW
Op voorraad
  • Gratis verzonden vanaf €35 (anders €2,95)
  • Rechtstreeks van de kweker, in 2–3 werkdagen geleverd
  • Voor elke gekochte plant, planten wij een boom
Vers van de kweker.

Jouw plant wordt altijd direct vanaf de kweker verzonden. Met strenge kwaliteitscontroles zorgen we ervoor dat jouw plant goed wordt afgeleverd en klaar is om zijn vleugels…eeuh…bladeren te spreiden.

Vers van de kweker
Veilige verzending
Stevig verpakt.

Om er voor te zorgen dat jouw plant netjes wordt afgeleverd, gebruiken we een speciaal ontwikkelde verpakking die ervoor zorgt dat jouw plant onderweg niets overkomt.

Plant een boom.

Voor elke verkochte kamerplant planten wij met onze partner One Tree Planted een boom. Zo maken we de wereld een beetje groener en verminderen we de CO2 uitstoot.

Koop een plant, plant een boom