Ga naar hoofdinhoud
Aloë Vera transparant vooraanzicht
Lengte170 cm
Linda, 170 cm hoog
Lengte60 cm
Aloë Vera
Aloë Vera
Aloë Vera Close-up
Lengte check
Genezing in een plantenpot

Al jaren staat de Aloë Vera bekend vanwege de vele geneeskrachtige eigenschappen die de plant bezit. Het sap schijnt een desinfecterende werking te hebben en wordt gebruikt om wonden mee te verbinden, om brandplekken te verlichten en zelfs gewoon om te drinken. Is er iets wat de Aloë Vera niet kan?

Van het Arabische schiereiland in het Midden-Oosten tot in Nederland, de Aloë Vera komt van ver. De Aloë is goed bestand tegen lange periodes van droogte, want de bladeren kunnen water opslaan. Veel water heeft deze plant dus niet nodig. De Aloë Vera is tenslotte een succulent. Pas als de aarde helemaal droog is heeft deze plant nieuw drinken nodig! Een lichte standplaats is ideaal voor de Aloë Vera. Ze komt ten slotte uit een nogal warm gebied. Maar ook in de halfschaduw kan de Aloë overleven, al zal ze minder hard groeien. Aan de zijkanten van de bladeren zitten kleine stekels, dus pas op! Op een onbewaakt moment kan deze plant je venijnig prikken.

Ben je nou heel benieuwd hoe het sap smaakt of wil je gebruik maken van de geneeskrachtige werkingen ervan? Je kan het sap zelf oogsten. Snijd het blad horizontaal of in de lengte doormidden en knijp het sap eruit. Als je alleen de zijkant van het blad eraf snijdt krijg je geen aloësap, maar een gele substantie genaamd aloine. Het is een sterk irriterende goedje en niet waar je naar op zoek was!

Weinig water nodig
Luchtreinigend
In de volle zon
Niet giftig
Lengte

De minimale lengte van de plant inclusief kweekpot in centimers.

: 35 cm55 cm60 cm65 cm
21 cm
4650 incl. BTW
Op voorraad
  • Gratis verzonden vanaf €35 (anders €2,95)
  • Rechtstreeks van de kweker, in 2–3 werkdagen geleverd
  • Voor elke gekochte plant, planten wij een boom
Vers van de kweker.

Jouw plant wordt altijd direct vanaf de kweker verzonden. Met strenge kwaliteitscontroles zorgen we ervoor dat jouw plant goed wordt afgeleverd en klaar is om zijn vleugels…eeuh…bladeren te spreiden.

Vers van de kweker
Veilige verzending
Stevig verpakt.

Om er voor te zorgen dat jouw plant netjes wordt afgeleverd, gebruiken we een speciaal ontwikkelde verpakking die ervoor zorgt dat jouw plant onderweg niets overkomt.

Plant een boom.

Voor elke verkochte kamerplant planten wij met onze partner One Tree Planted een boom. Zo maken we de wereld een beetje groener en verminderen we de CO2 uitstoot.

Koop een plant, plant een boom