Ga naar hoofdinhoud
⚠️ Bestelpauze: de webshop is tijdelijk gesloten – lees hier meer.
Calathea Elgergrass transparant vooraanzicht
Lengte170 cm
Linda, 170 cm hoog
Lengte50 cm
Calathea Elgergrass
Calathea Elgergrass
Calathea Elgergrass
Lengte check
Zuid-Amerikaanse Queen

Heb je ooit bladeren gezien als deze? De Calathea Elgergrass geeft echte jungle-vibes af met haar geribbelde paars-groen gekleurde bladeren. Dat is ook geen verrassing aangezien ze uit het oerwoud van Zuid-Amerika komt. De inheemse bevolking gebruikt de wortels als voedsel. Of ze lekker zijn is de vraag, maar er zitten in ieder geval een hele hoop gezonde voedingsstoffen in.

Naast dat de plant luchtzuiverende kwaliteiten heeft, heeft ze nog een speciale eigenschap, namelijk dat ze het ritme van de natuur volgen. En dan hebben we het niet over muzikaal ritme, al zou dat wel heel gaaf zijn geweest. Als ‘s ochtends de zon begint te schijnen opent ze haar bladeren om het licht op te nemen en zodra het donker wordt vouwt ze deze weer op. De Calathea vindt het heerlijk om veel indirect zonlicht te krijgen, maar doet het ook prima op schaduwrijke plekken.

Gemiddeld water nodig
Luchtzuiverend
Veel licht, geen directe zon
Niet giftig
Lengte

De minimale lengte van de plant inclusief kweekpot in centimers.

: 50 cm
17 cm
2725 incl. BTW
Op voorraad
  • Gratis verzonden vanaf €35 (anders €2,95)
  • Rechtstreeks van de kweker, in 2–3 werkdagen geleverd
  • Voor elke gekochte plant, planten wij een boom
Vers van de kweker.

Jouw plant wordt altijd direct vanaf de kweker verzonden. Met strenge kwaliteitscontroles zorgen we ervoor dat jouw plant goed wordt afgeleverd en klaar is om zijn vleugels…eeuh…bladeren te spreiden.

Vers van de kweker
Veilige verzending
Stevig verpakt.

Om er voor te zorgen dat jouw plant netjes wordt afgeleverd, gebruiken we een speciaal ontwikkelde verpakking die ervoor zorgt dat jouw plant onderweg niets overkomt.

Plant een boom.

Voor elke verkochte kamerplant planten wij met onze partner One Tree Planted een boom. Zo maken we de wereld een beetje groener en verminderen we de CO2 uitstoot.

Koop een plant, plant een boom