Ga naar hoofdinhoud

Dracaena (drakenbloedboom)

De Dracaena, ook wel de drakenbloedboom, is een tropische plant dat makkelijk te verzorgen is. Deze plant kenmerkt zich door de langwerpige bladeren waar vaak een gele streep op te vinden is. De Dracaena komt oorspronkelijk uit Afrika, maar is ook gespot in Azië en Midden-Amerika. Met deze drakenbloedboom haal je een sterk luchtzuiverende en tropische kamerplant in huis!

Eigenschappen
Plek in huis
Irrigatie
Hoogte plant
Potmaat
  • Gratis verzonden vanaf €35 (anders €2,95)
  • Rechtstreeks van de kweker
One Tree PlantedKoop een plant, wij planten een boom.LuchtzuiverendDracaena Sanderiana Victory 45 cm 12 cm Veel water nodigDracaena Sanderiana Victory19,75LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudDracaena Marginata (Drakenbloedboom)No time to die 105 cm 24 cm Weinig water nodigDracaena Marginata (Drakenbloedboom)32,25LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudDracaena Warneckei Betoverend Draakje 60 cm 17 cm Af en toe water nodigDracaena Warneckei21,00LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudDracaena Lemon Lime Geen zure aankoop 65 cm 17 cm Weinig water nodigDracaena Lemon Lime19,75LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudDracaena Marginata (Bicolor) 45 cm 11 cm Weinig water nodigDracaena Marginata (Bicolor)19,00LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudDracaena Marginata (Bicolor) 105 cm 24 cm Weinig water nodigDracaena Marginata (Bicolor)29,75LuchtzuiverendDracaena Surculosa Wat een draak van een plant! 55 cm 17 cm Gemiddeld water nodigDracaena Surculosa24,75LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudDracaena Lemon Lime (Drakenboom)Geen zuur gezicht 100 cm 27 cm Weinig water nodigDracaena Lemon Lime (Drakenboom)63,75LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudDracaena Marginata (Drakenbloedboom)Zit het liefst op een berg goud 80 cm 17 cm Weinig water nodigDracaena Marginata (Drakenbloedboom)24,50Uitverkocht :-(LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudDracaena Lemon Lime 115 cm 24 cm Weinig water nodigDracaena Lemon Lime38,50LuchtzuiverendDracaena Surculosa Mevrouw Draak 45 cm 12 cm Gemiddeld water nodigDracaena Surculosa21,00LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudDracaena Lemon Lime Een zuur verdiende plant 70 cm 17 cm Weinig water nodigDracaena Lemon Lime22,25LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudDracaena Marginata Magenta 45 cm 11 cm Weinig water nodigDracaena Marginata Magenta20,00LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudDracaena Marginata (Drakenbloedboom)Steek niet de draak met deze plant 125 cm 24 cm Weinig water nodigDracaena Marginata (Drakenbloedboom)31,00Dracaena Sanderiana Gold (Geluksbamboe) 45 cm 12 cm Regelmatig water nodigDracaena Sanderiana Gold (Geluksbamboe)19,75LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudDracaena Marginata (Drakenbloedboom)Kleine draak 45 cm 11 cm Weinig water nodigDracaena Marginata (Drakenbloedboom)20,00LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudDracaena Marginata (Bicolor) 125 cm 24 cm Weinig water nodigDracaena Marginata (Bicolor)31,00Makkelijk onderhoudDracaena Janet Lind 100 cm 27 cm Weinig water nodigDracaena Janet Lind63,75LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudDracaena Compacta 60 cm 17 cm Weinig water nodigDracaena Compacta21,00LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudDracaena Janet Graig 70 cm 17 cm Weinig water nodigDracaena Janet Graig26,00LuchtzuiverendDracaena Sanderiana White 45 cm 12 cm Veel water nodigDracaena Sanderiana White19,75Uitverkocht :-(LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudDracaena Marginata (Drakenbloedboom) 100 cm 27 cm Weinig water nodigDracaena Marginata (Drakenbloedboom)51,00LuchtzuiverendMakkelijk onderhoudDracaena White Stripe 60 cm 17 cm Weinig water nodigDracaena White Stripe21,00
  • Weinig water nodig
  • Sterk luchtzuiverend
  • Halfschaduw
  • Giftig voor huisdieren

Dracaena (drakenbloedboom) verzorgen

Standplaats

De Dracaena doet het uitstekend zowel in het licht als in de schaduw. Deze plant heeft over het algemeen maar maximaal 3 uur per dag zonlicht nodig. Verder kan de Dracaena niet tegen extreme kou dus zorg er in ieder geval voor dat de plant in een omgeving staat waar een gemiddelde kamertemperatuur heerst. Aan de kleur van de plant kun je herkennen of de plant tevreden is met zijn standplaats. De Dracaena zal lichter, of zelfs geel verkleuren als hij te veel licht ontvangt en zal minder hard groeien als hij te weinig licht ontvangt. Handig dus zo'n plant die dat zelf aangeeft!

Bewatering

De drakenbloedboom verbruikt over het algemeen weinig water en staat dus graag in een droge grond. Geef deze plant dan ook echt pas water als de grond droog genoeg aanvoelt, check dit om de zoveel tijd ook even. In de zomermaanden zal de grond sneller droger staan dan in de wintermaanden, houd dit ook in de gaten. In de wintermaanden kan de Dracaena makkelijk 4 tot 5 weken zonder water, dus maak je geen zorgen als je het een keertje bent vergeten. In de zomermaanden kan de Dracaena ongeveer zo'n 2 tot 3 weken zonder water, dit komt door de warmte en droge lucht. De Dracaena heeft liever te weinig dan te veel water, te veel water kan de wortels aantasten en daar kan deze plant slecht op reageren.

Huisdieren

De Dracaena is een licht giftige plant. Bij het snoeien van deze plant kan een bepaalde stof vrijkomen wat de huid kan irriteren. Ook het eten van de bladeren kan schade aanrichten in de maag en kan leiden tot misselijkheid. Zorg er dan ook voor dat kinderen en huisdieren hier niet toe in staat zijn. Mocht het wel gebeuren, raadpleeg dan een huisarts of dierenarts.

Voeding

De Dracaena heeft in de bodem voeding zitten voor ongeveer 6 tot 8 weken. Deze voeding is in het begin van het voorjaar waarschijnlijk al op, dus is het verstandig om dan extra voeding te geven. Gebruik hiervoor de universele kamerplantenvoeding. Let wel op dat je vanaf de wintermaanden geen voeding meer geeft, de Dracaena is dan aan het rusten.

Luchtzuiverend

De Dracaena is een sterk luchtzuiverende kamerplant, perfect voor een ruimte waar dit van belang is: een werkplek. Vaak staat de Dracaena in werkkamers of in grote kantoren, zo kun je in een gezonde omgeving werken én tegelijkertijd genieten van een prachtige plant.

Verpotten/bemesten

Deze drakenbloedboom hoeft niet ieder jaar verpot te worden, wel het liefst na 2 jaar. Je kunt deze plant het beste in de lente verpotten, net zoals bijna alle kamerplanten, in de lente zijn ze het sterkste en heb je de minste kans op beschadigingen aan je plant. Als de Dracaena te snel groeit kun je hem natuurlijk al eerder verpotten.

Ziektes

Wanneer de Dracaena te veel water krijgt kunnen niet alleen de wortels gaan rotten, maar is hij ook een stuk gevoeliger voor ongedierten. De bladeren worden door te veel water een stuk zachter en daarmee zijn ze makkelijker te bereiken voor ongedierten. Zorg er dus voor dat je de drakenbloedboom niet te veel water geeft en controleer je plant geregeld op luizen. Mocht het wel het geval zijn dat de Dracaena te maken krijgt met ongedierten, probeer dit dan zo snel mogelijk te bestrijden.