Ga naar hoofdinhoud
Dracaena Marginata transparant vooraanzicht
Lengte170 cm
Linda, 170 cm hoog
Lengte80 cm
Dracaena Marginata
Dracaena Marginata
Lengte check
Een draak van een plant

Zie je het al voor je? Een stoere plant met een sprookjesachtige naam. Maak kennis met de Dracaena Marginata, of beter gezegd, het Drakenmeisje. De naam Dracaena komt van het Griekse woord 'drakaina', wat vrouwelijke draak betekent. Dat is niet zomaar, want in de stam zit een hars die qua textuur doet denken aan drakenbloed. In vroegere tijden werd deze hars gebruikt voor onder andere verf, medicijnen en zelfs tandpasta. Tegenwoordig wordt het vooral gebruikt voor lak en foto-etsen. Haar donkergroene bladeren met rozerode randen geven de plant een opvallende uitstraling, zonder de show te stelen.

De Dracaena Marginata is niet veeleisend als het op verzorging aankomt. Ze houdt van een lichte plek, maar niet direct in de zon. Een beetje zoals een echte draak die liever in de schaduw van een grot zit dan in het felle zonlicht, toch? Geef haar af en toe water, maar zorg dat de grond tussen de gietbeurten door kan uitdrogen. Zo voorkom je dat haar wortels in het water blijven staan.

Weinig water nodig
Sterk luchtreinigend
Niet in direct licht
Giftig voor huisdieren
Lengte

De minimale lengte van de plant inclusief kweekpot in centimers.

: 80 cm80 cm
19 cm
2875 incl. BTW
Op voorraad
  • Gratis verzonden vanaf €35 (anders €2,95)
  • Rechtstreeks van de kweker, in 2–3 werkdagen geleverd
  • Voor elke gekochte plant, planten wij een boom
Vers van de kweker.

Jouw plant wordt altijd direct vanaf de kweker verzonden. Met strenge kwaliteitscontroles zorgen we ervoor dat jouw plant goed wordt afgeleverd en klaar is om zijn vleugels…eeuh…bladeren te spreiden.

Vers van de kweker
Veilige verzending
Stevig verpakt.

Om er voor te zorgen dat jouw plant netjes wordt afgeleverd, gebruiken we een speciaal ontwikkelde verpakking die ervoor zorgt dat jouw plant onderweg niets overkomt.

Plant een boom.

Voor elke verkochte kamerplant planten wij met onze partner One Tree Planted een boom. Zo maken we de wereld een beetje groener en verminderen we de CO2 uitstoot.

Koop een plant, plant een boom