Ga naar hoofdinhoud
⚠️ Bestelpauze: de webshop is tijdelijk gesloten – lees hier meer.
Dracaena Sanderiana Victory transparant vooraanzicht
Lengte170 cm
Linda, 170 cm hoog
Lengte45 cm
Dracaena Sanderiana Victory
Dracaena Sanderiana Victory
Dracaena Sanderiana Victory Blad
Lengte check
Een echte aanwinst

De Geluksbamboe! Of eigenlijk helemaal geen echte bamboe maar de Dracaena Sanderiana heeft wel een stam die wat lijkt op bamboe. Een echte aanwinst voor in je kamer! De naam 'Geluksbamboe' komt omdat men in de Chinese cultuur gelooft dat het geven van deze plant geluk brengt. Ze is dan ook zeer geschikt als geschenk op een bruiloft, bij het openen van een nieuwe zaak of tijdens het nieuwe jaar. Iedereen kan wel een beetje geluk gebruiken!

De lange groene bladeren zijn versierd met lichtgroene en witte strepen. Zodra je ze los knipt waaieren ze prachtig uiteen. In Nederland staan de Dracaena’s bekend als de drakenbloedboom, vanwege het rode hars dat uit sommige soorten stroomt. Het woord ‘dracaena’ is afgeleid van het Griekse woord ‘Drakaina’, wat vrouwtjesdraak betekent. Het is een echte temperamentvolle dame!

Wat betreft de verzorging heeft ze niet vele eisen. Geef haar een plekje zonder direct zonlicht, maar niet in de schaduw. Deze dame komt uit Afrika en houdt dus wel van een beetje zon. Ze houdt ook van een heleboel water, zonder dat er een laag onderin de pot blijft staan.

Veel water nodig
Sterk luchtzuiverend
Veel licht, geen directe zon
Giftig voor huisdieren
Lengte

De minimale lengte van de plant inclusief kweekpot in centimers.

: 45 cm
12 cm
2425 incl. BTW
Beschikbaar vanaf 30-12-2024
  • Gratis verzonden vanaf €35 (anders €2,95)
  • Rechtstreeks van de kweker, in 2–3 werkdagen geleverd
  • Voor elke gekochte plant, planten wij een boom
Vers van de kweker.

Jouw plant wordt altijd direct vanaf de kweker verzonden. Met strenge kwaliteitscontroles zorgen we ervoor dat jouw plant goed wordt afgeleverd en klaar is om zijn vleugels…eeuh…bladeren te spreiden.

Vers van de kweker
Veilige verzending
Stevig verpakt.

Om er voor te zorgen dat jouw plant netjes wordt afgeleverd, gebruiken we een speciaal ontwikkelde verpakking die ervoor zorgt dat jouw plant onderweg niets overkomt.

Plant een boom.

Voor elke verkochte kamerplant planten wij met onze partner One Tree Planted een boom. Zo maken we de wereld een beetje groener en verminderen we de CO2 uitstoot.

Koop een plant, plant een boom