Ga naar hoofdinhoud
Dracaena Surculosa transparant vooraanzicht
Lengte170 cm
Linda, 170 cm hoog
Lengte45 cm
Dracaena Surculosa
Dracaena Surculosa
Dracaena Surculosa
Lengte check
Mevrouw Draak

De naam van deze wilde plant is van het Griekse woord ‘Drakaina’ afgeleid, wat vrouwtjesdraak betekent. In Nederland staat ze ook wel bekend als de Drakenbloedboom. Die naam dankt deze temperamentvolle dame aan het helderrode hars, oftewel drakenbloed, dat enkele soorten produceren.

De plant komt uit delen van Afrika, Midden-Amerika en Azië. De lichtgroene blaadjes met de kleine vlekjes geven deze plant een speels, zelfs een beetje wild uiterlijk. Toch hoef je niet bang te zijn dat deze draak opeens vuur gaat spuwen! De Dracaena is een luchtzuiverende plant en haalt dus allemaal schadelijke deeltjes voor je uit de lucht! Geef haar in ruil daarvoor regelmatig een sproeibeurt. Hierdoor blijft er geen stof of ongedierte op de bladeren zitten en kan ze nog meer zonlicht opnemen.

Geef de Dracaena een lichte plaats (zonder direct zonlicht) en ongeveer één keer per week water. Meer heeft deze dame niet nodig om prachtig te kunnen groeien!

Gemiddeld water nodig
Luchtreinigend
Indirect licht
Giftig voor huisdieren
Lengte

De minimale lengte van de plant inclusief kweekpot in centimers.

: 45 cm55 cm
12 cm
2575 incl. BTW
Op voorraad
  • Gratis verzonden vanaf €35 (anders €2,95)
  • Rechtstreeks van de kweker, in 2–3 werkdagen geleverd
  • Voor elke gekochte plant, planten wij een boom
Vers van de kweker.

Jouw plant wordt altijd direct vanaf de kweker verzonden. Met strenge kwaliteitscontroles zorgen we ervoor dat jouw plant goed wordt afgeleverd en klaar is om zijn vleugels…eeuh…bladeren te spreiden.

Vers van de kweker
Veilige verzending
Stevig verpakt.

Om er voor te zorgen dat jouw plant netjes wordt afgeleverd, gebruiken we een speciaal ontwikkelde verpakking die ervoor zorgt dat jouw plant onderweg niets overkomt.

Plant een boom.

Voor elke verkochte kamerplant planten wij met onze partner One Tree Planted een boom. Zo maken we de wereld een beetje groener en verminderen we de CO2 uitstoot.

Koop een plant, plant een boom