Ga naar hoofdinhoud
Euphorbia Mammillaris transparant vooraanzicht
Lengte170 cm
Linda, 170 cm hoog
Lengte60 cm
Euphorbia Mammillaris
Euphorbia Mammillaris
Euphorbia Mammillaris Close-up
Lengte check
Hoe vet is dit?

Deze statige vriend is van nature lichtgroen en een beetje grijs. Wees dus niet bezorgd als hij (of zij) een beetje bleek ziet! Het is part of the charm! Als deze vetplant het koud krijgt kan de stam zelfs paars worden. De bloemen die in de lente uitkomen variëren echter van oranje tot rood. Aan kleuren nooit genoeg met deze plant in huis!

De officiële Latijnse naam is Euphorbia mammillaris variegata, maar dat rolt toch niet zo lekker over de tong. In Zuid Afrika, waar de plant oorspronkelijk vandaan komt, wordt ze ook wel ‘maiskolf’ genoemd aangezien de stengels hier wat van weg hebben. Dit klinkt al wat beter, maar welke naam ze krijgt als ze met jou mee naar huis gaat beslis je natuurlijk helemaal zelf!

De Euphorbia heeft alleen water nodig als de aarde droog is. Voel tot een paar centimeter naar beneden om te constateren hoe droog de aarde is, maar laat deze vetplant niet in natte aarde staan want dit kan voor wortelrot zorgen. Goede drainerende aarde is dus van levensbelang! Deze plant heeft niet veel verzorging nodig, maar check ‘s zomers wel elke week even de aarde. Hoewel ze uit de woestijn komt verdraagt deze Euphorbia geen lange periodes van droogte en heeft dus regelmatig wat water nodig!

Zelden water nodig
Licht luchtzuiverend
Zonnige plek
Giftig voor huisdieren
Lengte

De minimale lengte van de plant inclusief kweekpot in centimers.

: 60 cm
19 cm
4650 incl. BTW
Beschikbaar vanaf 30-12-2024
  • Gratis verzonden vanaf €35 (anders €2,95)
  • Rechtstreeks van de kweker, in 2–3 werkdagen geleverd
  • Voor elke gekochte plant, planten wij een boom
Vers van de kweker.

Jouw plant wordt altijd direct vanaf de kweker verzonden. Met strenge kwaliteitscontroles zorgen we ervoor dat jouw plant goed wordt afgeleverd en klaar is om zijn vleugels…eeuh…bladeren te spreiden.

Vers van de kweker
Veilige verzending
Stevig verpakt.

Om er voor te zorgen dat jouw plant netjes wordt afgeleverd, gebruiken we een speciaal ontwikkelde verpakking die ervoor zorgt dat jouw plant onderweg niets overkomt.

Plant een boom.

Voor elke verkochte kamerplant planten wij met onze partner One Tree Planted een boom. Zo maken we de wereld een beetje groener en verminderen we de CO2 uitstoot.

Koop een plant, plant een boom