Ga naar hoofdinhoud
Ficus Audrey transparant vooraanzicht
Lengte170 cm
Linda, 170 cm hoog
Lengte75 cm
Ficus Audrey
Ficus Audrey
Lengte check
Wat een boom van een plant

Misschien wist je het al, maar deze plant staat het meest bekend om zijn felgroene nerven. Die geven de bladeren een trendy uiterlijk. Althans, dit is in Nederland zo. In India, de oorspronkelijke woonplaats van de Ficus, staat hij bekend als de wurgplant. Deze bijnaam heeft ‘ie gekregen omdat hij in het wild tot wel 30 meter hoog kan groeien! Daarnaast zal hij planten en zelfs bomen in zijn omgeving ‘wurgen’ en hun plaats innemen. Geen zorgen, je hoeft niet met één oog open te slapen als je deze plant in huis haalt!

In India draagt hij ook de naam ‘Banyan Tree’. Wat deze boom van een plant heel erg kan waarderen is potgrond die altijd vochtig is. Kleine beetjes water zijn voldoende. Als de Ficus teveel water krijgt kan er wortelrot ontstaan. En dat is voor geen enkele plant fijn! Ook sproeien kan voor deze plant veel voordelen opleveren. Niet als minste dat de bladeren er prachtig van gaan shinen!

Volgens de legende heeft de Boeddha onder een Ficus Audrey boom verlichting gevonden. Als je er zin in hebt kun je ook proberen om 49 dagen onder deze boom van een plant te gaan zitten. Wie weet wat je ermee bereikt! Heb je nog een lichte plek over in je kamer? Reserveer die dan voor deze Ficus. Deze groene huisgenoot houdt er niet van om verplaatst te worden, dus denk goed over de plek na. De Ficus is namelijk één van de meest luchtzuiverende planten ter wereld! De lucht bij jou thuis is nog nooit zo schoon geweest!

Gemiddeld waterverbruik
Luchtzuiverend
Veel, geen zonlicht
Giftig voor huisdieren
Lengte

De minimale lengte van de plant inclusief kweekpot in centimers.

: 75 cm
27 cm
4425 incl. BTW
Beschikbaar vanaf 30-12-2023
  • Gratis verzonden vanaf €35 (anders €2,95)
  • Rechtstreeks van de kweker, in 2–3 werkdagen geleverd
  • Voor elke gekochte plant, planten wij een boom
Vers van de kweker.

Jouw plant wordt altijd direct vanaf de kweker verzonden. Met strenge kwaliteitscontroles zorgen we ervoor dat jouw plant goed wordt afgeleverd en klaar is om zijn vleugels…eeuh…bladeren te spreiden.

Vers van de kweker
Veilige verzending
Stevig verpakt.

Om er voor te zorgen dat jouw plant netjes wordt afgeleverd, gebruiken we een speciaal ontwikkelde verpakking die ervoor zorgt dat jouw plant onderweg niets overkomt.

Plant een boom.

Voor elke verkochte kamerplant planten wij met onze partner One Tree Planted een boom. Zo maken we de wereld een beetje groener en verminderen we de CO2 uitstoot.

Koop een plant, plant een boom