Ga naar hoofdinhoud
Yucca Elephantipes transparant vooraanzicht
Lengte170 cm
Linda, 170 cm hoog
Lengte110 cm
Yucca Elephantipes
Yucca Elephantipes
Yucca Elephantipes Vooraanzicht
Yucca Elephantipes Vooraanzicht
Yucca Elephantipes Close-up
Yucca Elephantipes Close-up
Lengte check
Net geen echte palm

De Yucca Elephantipes staat ook wel bekend als de Palmlelie. Deze bijnaam is alleen een beetje misleidend. Ze lijkt misschien op een palm, maar ze is eigenlijk familie van de Asparagaceae en de Beaucarnea. Palmlelie klinkt een stuk makkelijker, dus we snappen wel hoe ze aan haar naam is gekomen.

Ze komt uit de droge woestijnen van Mexico en Guatemala, dus je hebt niet veel omkijken naar haar als het op de verzorging aankomt. Geef haar een plek met veel zonlicht en ze is helemaal tevreden! Onze Yucca kan niet goed tegen de kou, dus een standplaats buiten is niet aan te raden.

De wannabe-palm is ook bekend onder de naam Maya boom. De Maya's gebruikten haar voor veel meer dan alleen een sierplant, ze wordt door hen bijvoorbeeld ingezet als erfafscheiding. Ze staan nog steeds in rijen tussen de koffieplantages. Je kunt delen van de Yucca ook eten. Niet alleen de vrucht, maar ook de bloem en het zachte groeipunt zijn eetbaar. Maar ook als je alleen van het uiterlijk van de Elephantipes wilt genieten is ze daar uitermate geschikt voor.

Weinig water nodig
Luchtzuiverend
Lichte plaats
Giftig voor huisdieren
Lengte

De minimale lengte van de plant inclusief kweekpot in centimers.

: 80 cm100 cm
27 cm
6600 incl. BTW
Beschikbaar vanaf 30-12-2023
  • Gratis verzonden vanaf €35 (anders €2,95)
  • Rechtstreeks van de kweker, in 2–3 werkdagen geleverd
  • Voor elke gekochte plant, planten wij een boom
Vers van de kweker.

Jouw plant wordt altijd direct vanaf de kweker verzonden. Met strenge kwaliteitscontroles zorgen we ervoor dat jouw plant goed wordt afgeleverd en klaar is om zijn vleugels…eeuh…bladeren te spreiden.

Vers van de kweker
Veilige verzending
Stevig verpakt.

Om er voor te zorgen dat jouw plant netjes wordt afgeleverd, gebruiken we een speciaal ontwikkelde verpakking die ervoor zorgt dat jouw plant onderweg niets overkomt.

Plant een boom.

Voor elke verkochte kamerplant planten wij met onze partner One Tree Planted een boom. Zo maken we de wereld een beetje groener en verminderen we de CO2 uitstoot.

Koop een plant, plant een boom