Ga naar hoofdinhoud

Sterke Kamerplanten die makkelijk te onderhouden zijn

Bijgewerkt:

Sterke kamerplanten Iedereen houdt wel van kamerplanten. Ze laten je woonkamer tot leven komen en zorgen voor decoratie. Planten moeten echter wel onderhouden worden en daarvoor moet je maar net tijd en groene vingers hebben. Speciaal voor de mensen die geen tijd en groene vingers hebben maar wel opzoek zijn naar een mooie kamerplant hebben wij deze blog geschreven.

In deze blog komen een aantal sterke groene kamerplanten aan bod die je makkelijk kunt onderhouden en die niet misstaan in een woonkamer of op kantoor.

Euphorbia Cactus

De Euphorbia Cactus is de bekendste cactussoort die er is. Deze faam heeft hij met name te danken aan de vele western films waar deze cactus in gebruikt is. Cactussen staan uiteraard bekend om hun lage waterbehoefte. Voeding heeft deze Euphorbia Cactus ook niet nodig. Een echte zelfstandige plant die weken zonder water kan. Daarnaast staat hij ontzettend stoer in jouw woonkamer, slaapkamer of op kantoor.

Euphorbia CactusVia @daniosworld op Instagram

Beaucarnea (Olifantspoot)

De Beaucarnea, ook wel Olifantspoot genoemd, heeft zo’n beetje dezelfde eigenschappen als een cactus. Hij slaat water op in zijn stam en houd het hier vast. Deze stam heeft geen ‘poriën’ waardoor het water kan verdampen. Hierdoor heeft deze plant zelden water nodig, hij gaat heel zuinig om met zijn wateropslag. Daarnaast heeft de Beaucarnea geen voeding nodig. Een kamerplant met weinig omkijken!

Beaucarnea in de zonVia @plantefascinasjon op Instagram

Tradescantia Zebrina

Zie die naam maar eens uit je mond te krijgen. Ondanks zijn moeilijke naam is hij erg makkelijk te onderhouden. De Tradescantia Zebrina heeft mooie, kleurrijke bladeren. Deze plant stamt af van de succulenten familie. Succulenten staan erom bekend dat ze makkelijk te onderhouden zijn omdat ze water opslaan in hun vertakkingen. Denk bijvoorbeeld aan Aloë Vera, die veel vocht in zijn takken opslaat. De Tradescantia Zebrina is een sterke kamerplant en kan wel even zonder water. We raden wel aan om in de zomermaanden af en toe wat voeding te geven.

Tradescantia ZebrinaVia @happyplnts op Instagram

Yucca (Palmlelie)

De laatste maar absoluut niet de minste kamerplant in deze lijst is de Yucca ofwel de Palmlelie. De Yucca is een van de meest populaire kamerplanten van Nederland. Dit komt onder meer omdat hij zo makkelijk te onderhouden is en geen voeding nodig heeft. De Yucca kan erg lang zonder water, zijn oorsprong ligt namelijk in de Mexicaanse woestijn waar hij zelden water krijgt. De Yucca is, net als de Tradescantia Zebrina, onderdeel van de succulenten familie. Zijn groene bladeren maken deze sterke Yucca een echte aanrader voor iedereen die opzoek is naar een makkelijk te onderhouden kamerplant.

Yucca op vensterbankVia @plantagensverige op Instagram