Ga naar hoofdinhoud

Ficus Lyrata (Vioolplant)

Ficus Lyrata transparant vooraanzicht
Lengte170 cm
Linda, 170 cm hoog
Lengte90 cm
Ficus Lyrata
Ficus Lyrata
Lengte check
Klassieke schoonheid

Het kan heel goed zijn dat je deze plant vaker bij mensen thuis bent tegengekomen. Sinds 1970 is deze vicus enorm in populariteit gestegen - en wij snappen dat helemaal. Met de grote hoeveelheid verschillende soorten zit er altijd wel één tussen die perfect bij jou past. De bladeren van deze vioolplant hebben een prachtig groot oppervlak en zijn bijna hartvormig.

De grote bladeren die deze plant heeft vereisen dat de grond altijd licht vochtig is, zonder natte wortels. Als je regelmatig kleine beetjes water geeft kan de Vicus wel 2 meter hoog worden! Wat zonlicht betreft, deze plant kan daar bijna niet genoeg krijgen. Gemiddeld 5 uur per dag indirect licht wordt aangeraden.

Deze groene vriend steelt meteen de aandacht in je woonkamer met haar mega grote bladeren. Pas wel op met het sap van de plant, want dat is licht giftig.

Gemiddelde waterbehoefte
Sterk luchtreinigend
Licht, geen direct zonlicht
Giftig voor huisdieren
Lengte

De minimale lengte van de plant inclusief kweekpot in centimers.

: 110 cm110 cm120 cm130 cm
21 cm
4075 incl. BTW
Tijdelijk niet leverbaar
  • Gratis verzonden vanaf €35 (anders €2,95)
  • Rechtstreeks van de kweker, in 2–3 werkdagen geleverd
  • Voor elke gekochte plant, planten wij een boom
Vers van de kweker.

Jouw plant wordt altijd direct vanaf de kweker verzonden. Met strenge kwaliteitscontroles zorgen we ervoor dat jouw plant goed wordt afgeleverd en klaar is om zijn vleugels…eeuh…bladeren te spreiden.

Vers van de kweker
Veilige verzending
Stevig verpakt.

Om er voor te zorgen dat jouw plant netjes wordt afgeleverd, gebruiken we een speciaal ontwikkelde verpakking die ervoor zorgt dat jouw plant onderweg niets overkomt.

Plant een boom.

Voor elke verkochte kamerplant planten wij met onze partner One Tree Planted een boom. Zo maken we de wereld een beetje groener en verminderen we de CO2 uitstoot.

Koop een plant, plant een boom